Вчені знайшли в Аргентині унікальні рештки стародавньої змії, у якої були задні лапи. Повідомляється, що вік решток фахівці оцінюють у 95 мільйонів років.

Так, палеонтологи виявили череп змії Najash rionegrina. Цікаво, що раніше також були знайдені рештки змій із "ногами", але вони мешкали у воді, тому їх останки були здавлені донними відкладеннями практично до плоского стану.

Але Najash rionegrina жила на суходолі, тому її кінцівки були в хорошому стані. За час, що минув з моменту смерті змії, її череп був зруйнований, тому складно уявити, як виглядала голова цієї рептилії.

Змія
Змія

Згідно теорії походження видів, звичайні змії, що позбавлені кінцівок, з'явилися в результаті довгої еволюції. На думку дослідників, саме череп став одним із ключових факторів подібної метаморфози, тому що рухливі кістки голови і розташування щелеп дали зміям можливість заковтувати дуже велику здобич.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Знайдена ж змія володіла величезною пащею з довгими зубами. Кістки черепа, які збереглися представляли собою гібрид черепа ящірки і змії і поєднували риси обох видів.

останки древньої змії

Нагадаємо, у Перу знайшли унікальний храм: з'явився в один час з Ісусом.

Як повідомляв портал Знай.uа, незайману гробницю імператора Риму показали світу: знімки дивних знахідок.

Також портал Знай.uа писав, що археологам вдалося відновити лице принцеси Стародавнього Єгипту.