Стародавні цивілізації неодноразово вражали побожністю і звичкою приносити в жертву богам. Серед таких жертв могли і бути навіть власні діти. У групі "Цитадель знаний" розповіли про шокуючу знахідку археологів.

На схилі вулкана Льюльяйльяко (Llullaillaco), що височіє на 6739 метрів над рівнем моря на кордоні Аргентини і Чилі виявили мумію інкської дівчинки в 1999 році.

"Дівчинка-підліток 14-15 років, яку принесли в жертву близько 500 років тому, всі минулі століття пролежала в льодах на вершині шеститисячника, що сприяло відмінною збереження, завдяки вічному холоду на висоті збереглися всі внутрішні органи - навіть легені і кров у судинах. Ключову інформацію дало волосся", - йдеться у повідомленні.

Вчені праналізували і встановили, що приблизно за рік до жертвопринесення дівчинку почали напихати листям коки і поїти алкоголем. Листя коки збереглися навіть у роті мумії.

Древние цивилизации славились своей набожностью и привычкой приносить в жертву богам не только животных и растений, но и...

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще
Geplaatst door Elena Angelis op Vrijdag 11 oktober 2019

Вчені впевнені, що це було справжнє жертвоприношення. На таку думку їх наштовхнули знайдені поруч артефакти: золоті і срібні прикраси, посуд із залишками їжі, дивний головний убір з пташиного пір'я і одяг. Швидше за все, дитину відвели на вершину вулкана і там залишили, і в результаті, вона загинула від холоду.

археологи
археологи

Історики припускають, що дівчинка була обрана інками за її красу (крім того, діти вважалися більш чистими істотами, ніж дорослі). Перед тим як принести її в жертву, протягом року її годували "елітними" продуктами - маїсом і висушеним м'ясом лам, хоча до цього вона їла виключно селянську їжу, що складається з картоплі і овочів. Інки не так часто приносили дітей в жертву.