Після вибуху на ЧАЕС, що спричинив катастрофічні наслідки, СРСР активно намагався приховати будь-яку правду про цю надзвичайну подію, зокрема про інформацію про постраждалих. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповів Валентин Наливайченко, який у 2014-2015 роках був главою СБУ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Валентин Наливайченко в програмі

Екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко показав на камеру список таємних вказівок з Москви, що стосувалися аварії на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року.

"Совок вбивав людей брехнею. Радянська влада розуміла всі наслідки вибуху, але засекретила причини катастрофи і заборонила евакуацію", - заявив Наливайченко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він додав, що в ті часи замовчувалися дані про людей з променевою хворобою. Сам Валентин Наливайченко у 1986 році проходив строкову військову службу в навчальному полку "Десна" і був учасником ліквідації аварії на ЧАЕС. Військову частину, де він служив, у ніч на 26 квітня по тривозі підняли і відправили на Прип'ять.

За словами Наливайченка, радянська влада забороняла розкривати справжні причини аварії, поширюючи виключно "свою правду".

Нагадаємо, що ведучий "Право на владу" Сергій Іванов не зміг стримати емоцій: "Давайте вже поховаємо совок, нарешті!".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", один із найжахливіших наслідків Чорнобильської катастрофи — це діти, які піддалися в утробі матері генній мутації. В мережі показали, як виглядали діти, народжені після Чорнобиля.

"Знай.ua" також писав про те, що оприлюднили секретні архівні документи про Чорнобиль, які до недавнього часу зберігалися під грифом "секретно".