Впродовж століть існували таємничі книги, які містили в собі велику силу і знання далеких предків. Однією з таких є скрижаль, а точніше вигравіруваний на камені древній текст, який згодом став однією з найвпливовіших писемних реліквій алхімії і основою для великої кількості окультних знань.

Але, на нещастя, сам цей предмет давним-давно зник, науковці та історики донині сперечаються про те, чи існував він насправді.

Як могла би виглядати Смарагдова скрижаль

Виходячи з оповідань, які дійшли до наших днів, смарагдова скрижаль містила магічні таємниці, таємниці алхімії, людського розуму, і, можливо, навіть самого Всесвіту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За переказами, її творцем був Гермес Меркурій Трисмегіст. Це загадкове божество, яке в стародавній Греції називали Гермесом, а в стародавньому Єгипті богом Тотом. У християнській традиції він довго вважався реально існуючим у 5 столітті священиком і філософом.

Варто відзначити, що Тот – Атлант володів таємним вченням, спадщиною цивілізації загиблої Атлантиди і був будівельником Великої піраміди в Гізі. У ній він інтегрував своє знання стародавньої мудрості і сховав літописі давніх Атлантів. Він був правителем безлічі колоній Атлантів, включаючи колонії Південної і Центральної Америки.

Згідно з єгипетською міфологією, Тот шанувався як Бог мудрості, ліку і письма, покровитель наук, писарів, священних книг, творець календаря.

Так більшість схиляються до версії, що Смарагдова таблиця родом з Атлантиди, де була створена богом Тотом 38 тисяч років тому.

Найчастіше скрижаль описували, як прямокутну таблицю з зеленого матеріалу, імовірно смарагд, на якому були витравлені різні символи і написи, в тому числі про те, як одну матерію перетворити на іншу. Тобто рецепт створення так званого Філософського каменя, яким марили вчені Середньовіччя.

Легенда свідчить, що Смарагдова скрижаль була знайдена в IV столітті до нашої ери Олександром Македонським в могилі Гермеса, похованого єгипетськими жерцями у Великій Піраміді Гізи.

Є відомості, що в 12 столітті скрижаль перевів на латинську мову іспанець Хьюго Санталла, який був відомим у ті роки перекладачем з арабської.

В 1541 році цей переклад був опублікований у трактаті "Про алхімію", підписаний ім'ям Хрисогон Полідор.

Нагадаємо, хто ж така свята Марія Магдалина насправді. Історія її життя до сьогоднішнього дня оповита таємницями.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Біблії знайшли згадки про марсіан. Рабин зробив сенсаційну заяву про зародження життя на Землі.

Також "Знай.uа" писав, ким Юда Іскаріот був насправді. Вчені знайшли унікальний артефакт, спростовує всі біблійні розповіді.