Вчені Великобританії виявили стародавнє поховання. За важливістю воно співвідноситься з легендарною гробницею Тутанхамона. При цьому її знайшли ще в 2003 році, коли в Ессексі проводили дорожні роботи в місті Притлевелл.

В гробниці було виявлено кілька історичних артефактів і людські останки. Завдяки детальному аналізу вдалося з'ясувати, що вони належать англосаксонському принцу IV століття.

Вважається, що це — найдавніший приклад християнського англосаксонського королівського поховання. Після 15 років аналізів, деякі артефакти вирішили повернути назад, щоб експонувати на виставці. Команда з Лондонського музею археології, яка розкопала ділянку, каже, що її вразив неушкоджений стан похоронної камери.

Так, археологи знайшли в гробниці безліч цікавих для історії Великобританії артефактів. У тому числі золоті монети, декорований посуд, ліра. Вони переконані, що поховання супроводжувалося спеціальним обрядом, що свідчило про високий статус похованого.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Вчені вважають, що останки могли належати Себерт, саксонському королю Ессекса (604-616 роки). Однак завдяки вуглецевого датування і інших тестів вдалося встановити, що могилу побудували в період з 575 з 605 роками, тобто менш ніж за 11 років до його смерті. Однак, по закінченні 15 років досліджень, археологи висловили припущення: гробниця належить Сеакси, братові Себерт.

Так, ніхто з учених не думав, що дане поховання за важливістю стане на одну сходинку з гробницею Тутанхамона.

Нагадаємо, стародавні скам'янілості здивували вчених.

Як повідомляв Знай. ua, невідомі картини Айвазовського знайшли на затонулому судні.

Знай. ua писав, що археологи відкопали останки двох жінок з мечами, луком і стрілами.