Багато винахідників випереджали свій час, придумуючи різні прилади, інструменти та здійснюючи відкриття. Багато хто з них знищував свої матеріали з геніальними ідеями, боячись нашкодити суспільству або не бажаючи віддавати свої праці в руки людей, які можуть використати їх у своїх цілях.

До подібних винахідників відноситься знаменитий геній Нікола Тесла. Він так і не відкрив людству безкоштовну і бездротову енергію. Складно відповісти на питання, чому він так вчинив. Можливо, це дійсно могло нашкодити суспільству того часу. Або вчений боявся, що влада не дозволить його винаходу жити, а йому самому загрожуватимуть серйозні неприємності і навіть страта.

Нікола Тесла

Подібна ситуація сталася з відомим англійським ученим Морісом Вордом. У 80-х роках минулого століття хімік розробив унікальний пластик, про який сучасне людство може лише мріяти. Цей дивовижний матеріал здатний витримати температуру в 10 тисяч градусів і удар, сила якого в 75 разів перевищує потужність бомби, скинутої на Хіросіму.

Моріс Уорд

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Уорд завжди мріяв змінити світ на краще. Він сподівався, що даний винахід йому в цьому допоможе. Але коли він усвідомив, що найбільші корпорації світу, в тому числі і NASA, почали досить жорстку і нечесну боротьбу за оволодіння його відкриттям, а про нього просто всі забудуть, він вирішив знищити свою геніальну формулу. Хімік помер у 2011 році, а світ так і не дізнався його таємницю, незважаючи на те, що багато хто намагався умовити його продати формулу.

Чимало таємниць пов'язано і з Едвардом Лідскалніном. Йому в голову прийшла незвичайна ідея про створення замку з величезних кам'яних брил. У нього не було ні помічників, ні коштів, ні приладів, які могли б реалізувати цей проект. Він вивчив безліч інформації про будівництво легендарних єгипетських пірамід і якимось чином відкрив секрет гравітації.

Едвард Лідскалнін

Неймовірно, але йому вдалося самотужки побудувати цілий замок, про який він мріяв. Очевидці розповідали про те, що кам'яні брили буквально літали в повітрі. Кораловий замок Едварда існує і досі. Але ніхто так і не дізнався, як Лідскалніну вдалося його побудувати. Можливо, він дійсно розкрив справжній секрет будівництва пірамід Стародавнього Єгипту.

Кораловий замок

Нагадаємо, як Рентген навчив людство бачити крізь плоть і чий знімок виявився першим.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 80 років тому Нільс Бор зробив відкриття, яке назавжди змінило світ.

"Знай.uа" писав, Альфред Нобель дивував своїх сучасників суперечливим характером. Не всім було зрозуміло його парадоксальна поведінка.