Вчені шокували громадськість, заявивши про те, що біблійний цар Соломон був живий. Доказом цього стала знайдена археологами старовинна табличка. Вона свідчить про те, що він переміг у війні з ізраїльтянами. Фахівці повідомили, що табличка являє собою чорний базальтовий камінь. Його ширина становить один метр, а висота – три. Вчені припустили, що написи були зроблені в другій половині ІХ століття до нашої ери.

Виявлена табличка

Їх складно розшифрувати через безліч пошкоджень. Артефакт піддавався грубій термічній обробці. Його нагрівали, а після цього обливали холодною водою. Археологи всіляко намагаються зібрати розбиту табличку. Приблизно дві третини виготовлені з вихідного матеріалу і ще частина – з сучасного листа на гіпсі.

Соломон

Вчені знайшли згадку про Домі Давида, династію біблійного царя, яка є доказом існування цілого роду. Він починався від царя Соломона. Варто відзначити, що є невелика нестиковка. Деякі фахівці перекладають "бет" як будинок, а на думку інших це не є доказом.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо це дійсно є підтвердженням існування царя Соломона, то дана згадки є першим в історії, якщо не вважати Біблію. Інші джерела відсутні, але у святому письмі згадується про те, що Соломон був із перших царів. Бог дав йому царювання, але він відхилився від служіння Всевишньому, чого не слід було робити.

Біблія
Біблія

Спростування теорії про те, що Соломон був живий, наштовхує на думку про те, що створення таблички породив конфлікт. А це свідчить про справжню історичну змову. В написі можна знайти згадку про те, що царство Соломона перевершувало іншу державу.

Багато експертів наголошують на тому, що підробка фактів і зміна ходу подій в історії – це далеко не рідкість. Багато хто використовував подібні методи, щоб отримати владу.

Соломон

Тепер варто знайти відповідь на питання про те, для яких цілей все це було придумано. У давні часи релігія була для людей на першому місці. Особистість Соломона могли використовувати як спосіб примусу. Вчені відзначають, що тоді було дуже просто змусити коритися, посилаючись на царя з Біблії.

Біблія
Біблія

Як повідомлялося, книжковий дилер причетний до крадіжки 400-річної Біблії.

"Знай.uа" вже писав: знайдена альтернативна Біблія, яка спростовує все, у що ми вірили.

Як повідомлялося, звалився 5000-річний дуб Авраама, пророцтво про кінець світу збувається.