Історія цього району нерозривно пов'язана з виникненням Києва. Головними вулицями тут вважаються Михайла Грушевського, Івана Мазепи, Михайла Бойчука і бульвар Лесі Українки.

Печерський район дуже насичений культурними установами: Український дім, Палац дітей та юнацтва, Центр культури, освіти та відпочинку Збройних сил України, дев'ять державних музеїв, бібліотеки, палаци і будинки культури, театри і кінотеатри, Центральний парк культури і відпочинку, Національна філармонія, Міжнародний центр культури і мистецтв, дитяча картинна галерея і дитячі музичні школи. На території Печерська знаходиться Центральний ботанічний сад, де знаходиться знаменитий відділ бузку.

Пропонуємо подивитися фото київського району Печерськ, зроблені 1996 року. Їх опублікували в фотоальбомі видавництва "Мистецтво".

Ескімо-бар

Магазин господарських товарів Киянка, вул. Мечникова, 9. Його, на жаль, вже немає, але багато киян пам'ятають. 1996 рік.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Відкритий плавальний басейн на стадіоні Динамо

Головний вхід на стадіон Динамо

Один з колишніх особняків старих Липок - так званий шоколадний будиночок. 1901. Вул. Шовковична, 17/2.

Ця двоповерхова будівля, побудована у 80-ті роки 19 століття в стилі венеціанського ренесансу для київського купця першої гільдії Семена Семеновича Могильовцева. Переважання коричневого кольору дало особняку назву "Шоколадний будиночок".

В таверні Печера. Вул. Панаса Мирного, 7/12

Сьогодні за цією адресою таверни не знайдеш, проте заклад з такою ж назвою існує на перетині вулиць Туровська/ 5 і Юрковська/ 40.

Український транспортний університет, колишня Києво-Печерська 5 гімназія

Пам'ятник засновникам Києва

Кінотеатр Зоряний

Національний художній музей

Церква-ротонда св. Миколая. Парк Аскольдова могила

Міжнародний центр культури і мистецтв, колишній Інститут шляхетних дівиць

Панорама Києво-Печерського державного історико-культурного заповідника

Бульвар Лесі українки - кругла башта № 2 Васильківського укріплення Нової Печерської фортеці

В бібліотеці ім. Кудрі і. по вул. Кутузова, 14

Бульвар Лесі українки - будинки-башти Старонаводницкого житлового масиву

Будинок меблів

Печерський Торговий центр

Нагадаємо, як жили наші прабабусі та прадідусі 100 років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 30 років тому в Черкасах талановитий житель міста Володимир Брикля зробив неймовірні знімки українців у вишиванках.

Також "Знай.uа" писав, як одягалися волиняночки у XX столітті.