Мало кому відомо, але у молочного коктейлю насправді дуже довга і цікава історія. Більш того, цей напій був алкогольним і, як би зараз сказали, елітним.

Сто років тому молочні коктейлі пили на світських заходах і вечірках, які влаштовували багаті люди. У наприкінці XIX століття алкогольні молочні коктейлі пили виключно заможні люди. Молоко, цукор і віскі були далеко не дешевими продуктами.

Цінність цього напою була в тому, що його дуже легко готувати, а смак досить незвичайний. Гостей таким алкогольним напоєм ви точно здивуйте.

Перший мілкшейк для багатіїв з'явився в 1885 році і був дуже схожий на традиційні різдвяні ласощі - егг-ніг. У склад цього святкового напою входили яйця, молоко, цукор, спеції і віскі. Для дітей егг-ніг робили без алкогольного компоненту. Як ви вже здогадалися, егг-ніг — це аналог гоголя-моголя. Точніше, гоголь-моголь з'явився на основі егг-нога, так як шотландський напій виник значно раніше.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Цікаво, що для перших мілкшейків використовувалося холодне коров'яче молоко. А ось європейцям полюбився гарячий напій. Американці залишили молоко холодним, але замінили традиційні для віскі Шотландії на звичний для себе напій - ром.

Згодом молочний коктейль не втратив своєї популярності. Так старовинний алкогольний егг-ніг готують і сьогодні.

Для напою на середню компанію потрібні: 12 яєць 0,5 віскі, рому або бренді, 1 літр молока 3,2% жирності, цукрова пудра і спеції.

Спочатку жовтки відокремлюються від білків. Перші змішуються в мисці з алкоголем, а потім в суміш додаються молоко і цукор. Все ретельно перемішується і збивається. Білки теж збиваються в піну, але окремо.

Після того, як біла маса стане однорідною і пишною, вона додається до жовтків, віскі і молоку. Все акуратно перемішується. До речі, такий коктейль вважається низькокалорійним, в ста грамах всього лише 26 калорій.

Нагадаємо, рецепт дуже смачної каші Петра I.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт улюбленої страви Леонардо да Вінчі зробить з вас генія.

Також "Знай.uа" писав, історію незвичайних чайних напоїв, які користуються популярністю не одне століття.