День сміху свято не нове і навіть кілька століть тому його святкували з особливим розмахом.

Приміром, у Києві жертвами першоквітневих жартів могли стати абсолютно всі жителі міста, особливо ті, хто читав пресу. Адже навіть серйозні друковані видання не упускали можливості пожартувати. Про це повідомляють Факти.

Так, наприклад, у 1904 році газета "Киевское слово" в номері за 1 квітня помістила цікаву замітку "Летаргічний сон":

Находящееся на Крещатике Литературно-артистическое общество впало в необыкновенный летаргический сон, который продолжается уже больше, чем полгода. Общество таким образом совершенно проспало гоголевские дни и много других важных литературных событий. Предлагается созвать консилиум из местных врачей или пригласить какую-нибудь знаменитость из Вены.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

А у 1912 році величезний галас у Києві підняла новина про те, що нібито від зміщення ґрунту завалилася дзвіниця Андріївської церкви. Всі роззяви збігалися подивитися на наслідки катастрофи, випускаючи з виду архітектурну особливість храму Растреллі: його будували як особисту святиню імператриці Єлизавети Петрівни, на парафіян не розраховували, а тому дзвіниці у Андріївській церкви взагалі не було.

Знаменита Андріївська церква взагалі не мала дзвіниці

У тому ж 1912 році на 1 квітня припала так звана Червона гірка - перша неділя після Великодня. Згідно з народними повір'ями, то була найкраща дата для сватання.

А ось фейлетоніст газети "Киевлянин" висловив припущення:

Для молодих людей, що володіють ніжним серцем і влюбливим характером, але бояться як вогню ланцюгів Гіменея, сьогоднішній день представляє виняткові зручності. Можна скільки завгодно залицятися до молодих дівчат, зізнаватися у коханні, навіть пропонувати руку і серце, а потім, коли це буде прийнято занадто серйозно довірливими дівчатами або їх дбайливими батьками, звернути все це у невинний першоквітневий жарт.

Як хитро і дотепно!

Нагадаємо, 1 квітня, крім Дня сміху, відзначається свято пробудження домовика.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сьогодні мостом Патона в Києві щодня проїжджає близько 100 000 автомобілів. І важко навіть уявити, чи впорався б Київ з його величезними транспортними потоками без цієї переправи.

Також "Знай.uа" писав, про 7 жінок, які сходили з розуму від Тараса Шевченка.