14 березня 1956 року у Чикаго американська фірма Ampex продемонструвала перший у світі відеомагнітофон VR-1000, який поклав початок нової ери.

Адже до початку 1950-х років єдиним способом запису відеозображення і його подальшої демонстрації була кіноплівка. Оскільки телебачення почало рухатися вперед гігантськими кроками, кіноплівка абсолютно не відповідала його потребам.

Через неможливість запису кілька років телепередачі виходили у прямому ефірі. Це було величезною проблемою для всіх, хто брав участь у процесі.

З цієї причини перший в історії відеомагнітофон був сконструйований саме для потреб телебачення.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Американська компанія Ampex взяла на себе відповідальність в цій не легкій справі. Фірму заснував російський іммігрант Олександр Михайлович Понятов у 1943 році.

До речі, назва фірми тільки наполовину складається з ініціалів засновника, друга ж половина назви – це похідне від слова excellency, "ваше превосходительство". Як колишній полковник царської армії, Понятов мав на нього право.

Перший випущений компанією відеомагнітофон був катушечним. І розміром з великий холодильник. Він був важкий – майже півтонни, коштував, на той час, 50 тисяч доларів.

Він призначався виключно для професійного використання в телестудіях.

Про те, що проста людина могла записати і переглянути важливу подію в житті взагалі мови не йшло.

Так і звичайним людям купувати його не приходило в голову. До всього іншого вартість і габарити були не на користь такої покупки.

Звісно, продукція Ampex при великому попиті і повній відсутності конкуренції мала неймовірний успіх. Був також невеликий період часу, коли сам процес відеозапису називали "ампексорованням".

Дізнавшись про новинку, Хрущов поставив кращим умам Союзу звичне завдання — наздогнати і перегнати Штати.

Так через два роки з'явився перший радянський відеомагнітофон "Кадр". "Кадр" випускався аж до самої перебудови, в той час як західні студії швидко перейшли на більш досконалі моделі.

Нагадаємо, історія кінематографа почалася 124 роки тому - 13 лютого 1895 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 1927 році в кінотеатрі на Таймс-сквер відбулася прем'єра першого звукового фільму, випущеного відомою зараз, компанією "Ворнер Бразерс" - "Співак джазу"

Також "Знай.uа" писав, як винахідник Рейно змінив світ і подарував дітям живу казку.