Цей день, 6 жовтня, ознаменувався великою подією в історії кінематографа. Так у 1927 році в кінотеатрі на Таймс-сквер відбулася прем'єра першого звукового фільму, випущеного, відомою зараз, компанією "Ворнер Бразерс" - "Співак джазу" ("Jazz Singer") Режисером шедевра став Алан Кросланд.

Картина мала приголомшливий успіх і принесла компанії прибуток в цілих 3,5 млн. доларів.

Талановитий Ел Джолсон зіграв у фільмі одну з головних ролей.

Варто відзначити, справжнім днем народження кіно вважають 28 грудня 1895 року. Тоді в паризькому кафе на бульварі Капуцинів брати Люм'єри представили широкій публіці перший у світі короткометражний фільм "Прибуття потягу на вокзал Ла Сьотю". Але, природно, без звуку.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1900-ті запам'яталися поширенням кінотеатрів по всьому світу. Тоді показ кіно відбувався в музичному супроводі, що забезпечувалося, як правило, грою таперів на фортепіано.

Після успішного проведення перших кіносеансів інженерна думка звернулася до розробки способів фіксації та відтворення звуку, сумісних з відображенням рухомої картинки на кіноплівці.

У середині 1925 року в США три відомі організації – "Warner Brosers", "Western Electric" і знову утворена "Vitaphone Corp" об'єднали зусилля по просуванню звукового кіно.

Багато істориків вважають, що першим художнім твором, який переконливо показав, що звукове кіно можливо, і що більш ніж тридцятирічний період "великого німого" наближається до завершення, був музичний фільм "Співак джазу" (Jazz Singer).

Так звукове кіно почало завойовувати світ і поширюватися по всій планеті.

Зазначимо, сюжет першого звукового фільму "Співак джазу", для тих часів, був своєрідною сенсацією.

Фільм оповідає про сина співочого в церкві, що мріє стати співаком джазу. Йому допомагає зірка комедії і пісень у стилі сік, яка страшенно його любить і рухає його кар'єру вперед. Батько очікує, що син піде по його стопах, але у того на думці тільки шоу-бізнес. Він пориває з батьком і їде в Нью-Йорк, щоб зробити суперкарьеру джаз співака.

Нагадаємо, 5 дивовижних фактів про винахідника кінематографа Луї Люмьера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", будинок, який не відкривали сто років, виявився капсулою часу.

Також "Знай.uа" писав, про рейтинг найбагатших людей всіх часів і народів.