Поява фотографії у ХІХ столітті дала змогу зафіксувати старий Львів таким, яким він уже не буде ніколи, тому кожне фото по-своєму унікальне.

Дякуючи діяльності львівських фотографів можна побачити дивовижні образи старого міста Лева. Тож пропонуємо поглянути на знімки львівського фотомитця Кароля Блейма.

Курган Люблінської унії

Після 1845 року Замкова гора у Львові перетворилась на своєрідне місце прогулянок багатьох львів'ян. У жовтні 1851 року Високий замок відвідав імператор Франц Йосиф, після чого гора отримала назву на його честь.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пелчинський став і Цитадель у 1893 році

Дивовижній став розташовувався на сучасній вулиці Вітовського. Над ставом височіла Цитадель – комплекс фортифікацій споруджених у середині ХІХ ст.

Казарми Фердінанда

Споруда на сучасній вулиці Городоцькій, 40. У 1841-1845 рр. споруджені як будинок для казарм артилерії імені імператора Фердінанда. Від квітня 1845 р. тут розміщували піхотні частини.

Ріг вулиць Листопадового Чину і площі Св. Юра

На знімку будинок видатного львівського живописця Яна Стики, який спорудили за проектом архітектора Юліана Захаревича у 1889 році.

Початок сучасної вул. Личаківської

Ліворуч розташована не збережена споруда пожежної команди, споруджена у 1884 році і зруйнована близько 1930 року (зараз на її місці реконструйовані у радянський час укріплення монастиря бернардинів). Праворуч споруджена у 1805 році так звана кам'яниця Піллерів.

Склад паркетів

Невелике промислове підприємство на сучасній вулиці Жовківській. Представництво лісопилки графині Кароліни Маєр у Кам'янці Струміловій (сучасна Кам'янка-Бузька), яке займалося виготовленням дерев'яного паркету.

Панянський став

Фото близько 1893 року. Він був розташований між сучасними вулицями Вітовського та Зарицьких. Тут знаходилась купальня та човни, а взимку можна було покататись на ковзанах.

Домініканська гімназія

Німецька гімназія була утворена у 1818 році, вона містилась в кам'яниці на сучасній вулиці Підвальній. Сьогодні це львівська школа №8.

Львівська вілла кінця ХІХ столітті

Одна зі споруд на вулиці Листопадового Чину. На сьогодні, ця споруда, яка була відома як вілла Адамських – не існує.

Нагадаємо, інженер Януш Вітвіцький створив унікальну реконструкцію Львова. Близько 10 років творець історичної пам'ятки готував плани і креслення міста. Завдяки виконаній роботі ми можемо своїми очима побачити Львів 1772 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", народний художник України, пейзажист з міста Вінниці Володимир Козюк поділився з українцями рідкісними історичними листівками на своїй сторінці в Facebook.

Також "Знай.uа" писав, як виглядав Київ наприкінці березня-початку квітня 1918 року, можна побачити на цих фотографіях, які виклав на Інтернет-аукціон eBay користувач з іменем "heidi31.7.70".