Багатьом із нас цікаво дізнатися, ким були наші предки: купцями, селянами, а може, навіть аристократами?

Існують вірні ознаки, які зможуть відкрити таємницю походження. Чи є серед ваших предків люди з "блакитною кров'ю".

"Блакитна кров"

Для початку з'ясуємо, що означав цей термін. Дане словосполучення має іспанські корені, воно застосовувалося до дворянських родин, які не вступали в кровозмісні союзи з маврами, завдяки чому зберегли бліду шкіру. Вени крізь неї здаються голубими.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Представникам дворянства вдалося зберегти аристократичну блідість завдяки тому, що їм не потрібно було займатися важкою фізичною працею під палючим сонцем. Знатні дами не виходили в сонячний день без парасольки, щоб уберегти шкіру від ультрафіолету.

Ті представники вищого стану, яким не пощастило народитися з ніжною блідою шкірою, змушені були використовувати шкідливі білила і пудру, які не завжди були безпечні.

Пряма постава

Гарна постава говорить про шляхетне походження. Дітей знаті з малих років навчали танцям. Це вміння також було обов'язковою умовою гарної освіти, адже багато часу люди вищого стану проводили на балах і світських прийомах.

Крім того, підтримувати спину прямою допомагав довгий час корсет, в ньому просто неможливо було сутулитися. Що стосується чоловіків, їм допомагала офіцерська виправка.

Музичні пальці

Витончені руки і тонкі довгі пальці – це ще одна ознака аристократизму. В шляхетних родинах з юного віку навчали музичних інструментів. Найбільш популярними були фортепіано і клавесин. Багаторічні регулярні тренування робили пальці більш тонкими і довгими.

У той час як руки селян були широкими, а пальці – короткими і товстими через постійну важку працю.

Витончені ступні

Маленькі ніжки і ідеальна хода – непряма ознака того, що серед ваших предків були аристократи. Люди вищого стану мало пересувалися пішки, використовували коней та карети.

Ноги селянина були широкими і грубими через те, що змушені були багато ходити босоніж.

Форма обличчя

Бездоганною вважалася та дівчина, яка мала видовжену форму обличчя, виразні очі, високий лоб, тонкі, ідеально вигнуті брови, подовжений тонкий ніс, вузьке підборіддя і маленький рот.

Вміння вести світську бесіду

Вміння підтримати розмову і ерудованість були обов'язковими вимогами до людини шляхетного походження. Адже аристократи багато часу проводили на балах і прийомах, а тому були зобов'язані вміти підтримати розмову на різні теми.

В дворянському житті багато що залежало від репутації, тому володіння мистецтвом світської бесіди і начитаність високо цінувалися. Адже важко плести інтриги, якщо не можешь зв'язати і двох слів.

Нагадаємо, як з юних наложниць готували коханок для Людовика XV.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Жанна Дюбаррі різко виділялася на тлі придворних дам: вона використовувала мінімум косметики, воліла сукні з легких тканин світлих відтінків, не обтяжувала себе громіздкими зачісками на голові.

Також "Знай.uа" писав, Жанна Антуанетта Пуассон увійшла в історію завдяки своєму загадковому "довголіттю" при дворі. Адже вік фаворитки, як правило, не довгий.