Дослідники, що проводили розкопки на території столиці швейцарського кантону Урі, міста Альтдорфа натрапили на багаті сліди римського поселення - монети і прикраси перших століть нашої ери. Про це повідомляє TX Swizzera.

Перша історична згадка про кантоні Урі відноситься до 732 року, Альтдорф же з'являється в хроніках набагато пізніше — у 1223 році.

Відомо, що місцеве управління юстиції замовило розкопки на території Вілли Вінтерберг, колишньої резиденції податкового органу кантону, які були проведені восени 2018 року.

Знайдені артефакти дозволили судити про римське поселення, яке стояло на цьому місці, знахідки були зроблені в шарах, метром нижче за середньовічні: фібула (брошка-шпилька) I–II ст. н. е., монети римського імператора Костянтина Великого (306–337 рр .. н. е..) і золота підвіска VI–VII століть нашої ери.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Археологи виявили руїни кам'яних стін, побудованих до великої пожежі, що сталася в цих краях у 1799 році, і приблизно датували їх XVI століттям. В одній зі стін були знайдені скляні посудини та фрагменти мильного каменю - стеатиту, який часто застосовувався в будівництві, а також при виготовленні предметів побуту.

Мильний камінь, або стеатит, часто зустрічається при археологічних розкопках, в тому числі і римського періоду.

Ще нижче, на глибині шести метрів, археологи виявили фрагмент дерева, що датується III тисячоліттям до нашої ери. Він відноситься до епохи неоліту.

Нагадаємо, неймовірна історія сталася з 37-річною Енн Клапп з англійського графства Дербишир. Жінці залишили у спадок схованку з древнім скарбом. Серед речей, які дісталися жінці, було старе бюро, зроблене на початку XX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Також "Знай.uа" писав, групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях.