Група археологів, яка проводила розкопки в Мексиці, на території округу Тлаплан, натрапила на 2400-літнє поховання укладених по спіралі 10 скелетів.

Як припускають дослідники, знахідка, ймовірно, пов'язана з ритуальними церемоніями того часу. Про останки повідомляється на сайті Мексиканського національного інституту антропології та історії.

Цікаво, що скелети належать людям різного віку, від одномісячного немовляти до старого. Голова одного зі скелетів лежить на грудях іншого, руки ще одного скелета притиснуті до спини іншого.

Серед дорослих були ідентифіковані дві жінки і один чоловік. У двох скелетів були черепа, які безумовно були штучно змінені.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Поки що невідомо, як померли ці люди і чи це відбулося одночасно. Якщо вдасться це встановити, знахідка дозволить дізнатися більше про життя суспільства в доацтекський період і про поховальні ритуали того часу.

Також дослідники знайшли на місці поховання глиняні горщики і округлі чаші.

Поховані тут люди належали групі, яка населяла округ на протязі близько 500 років в 700-200 рр. до н. е. В цей час в Мексиці з'явилося кілька великих цивілізацій, у тому числі ольмеки та сапотеки.

Деякі черепа і зуби деформовані — це було поширеною практикою серед спільнот Мезоамерики, такі зміни можуть вказувати на соціальний статус, стать або спробу наблизити образ покійного до образу божеств.

Нагадаємо, група польських археологів спільно з антропологами змогла розкрити загадку страшної загибелі людини, спалений череп і кістки були знайдені ще 50 років тому при розкопках в районі річки Нарев (Польща).

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Також "Знай.uа" писав, групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях.