Публіка часів Вікторіанської епохи несхвально ставилася до розлучень, чого вже говорити про стосунки на стороні.

Тому англійському письменнику Чарльзу Діккенс, як він думав, нічого не залишалося, крім того, щоб надіслати власну дружину в психіатричну лікарню, пише Daily Mail.

Біографи легендарного автора "Різдвяної пісні" і "Олівера Твіста" виявили лист, написаний особисто Діккенсом 150 років тому, в якому він скаржиться на шлюб з Кетрін Діккенс і вмовляє лікаря поставити їй діагноз "божевілля".

Кетрін Діккенс

Проблема полягала в тому, що Кетрін була абсолютно здорова, і медичний працівник відмовився виконати послугу іменитого автора.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Причина, яка підштовхнула Діккенса на такий дивний вчинок, полягала в іншій жінці.

Сам же автор в своїх листах неодноразово заявляв, що це ідея Кетрін, яка виникла у неї разом з психічним розладом. Діккенс також стверджував, що його дружина не здатна виконувати повсякденні заняття, тому їм варто "пожити окремо".

Історики і літературні критики знали, що відомий вікторіанський автор поширював чутки про божевіллі своєї дружини.

Але вони поняття не мали, що він намагався відправити її у бедлам. Основною причиною цього послужив роман з вісімнадцятирічної дівчиною на стороні.

Еллен Тернан

У 45 років Чарльз зав'язав роман з 18-річною актрисою Еллен Тернан і закохався в неї.

Кетрін і Чарльз розійшлися в червні 1858 року, автор виплатив дружині 600 фунтів стерлінгів в рік, що дорівнює сьогоднішнім 32 000 доларам, щоб вона могла переїхати з їхнього будинку.

Діккенс забрав права отпеки у Кетрін на дев'ятьма дітьми і дозволив жити з нею тільки старшому синові.

Сам Чарльз залишався з Еллен Тернан до самої смерті в 1870 році.

Чарльз Діккенс

Нагадаємо, як французський письменник Жюль Верн передбачав майбутнє.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цим найбільшим творцям судилося померти в злиднях.

Також "Знай.uа" писав, історію великої любові і зради Максима Рильського.