Команда індійських геологів на чолі з Нітіш Пріядарші вивчає досить великі відбитки на камені, які місцеві жителі вважають слідами богів, які спускалися з неба.

Знахідку виявили в маленькому індійському селі Піску Нагрі, що розташоване неподалік від міста Ранчі (штат Джаркханд). Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як розповіли дослідники, дані відбитки дуже схожі на сліди підошов сандалій, які дійсно носили жителі цього регіону тисячі років тому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Розмір однієї з пар – 28 см в довжину і 13 в ширину, іншої – 25 см в довжину і 11 в ширину.

Зазначимо, стопа 28 см, згідно сучасної таблиці, це 43 розмір взуття, а 25 см – 38-39.

За словами геолога Пріядарші, відбитки знайдені на граніті, тобто, на його думку, вони з більшою ймовірністю могли бути вирізані, ніж віддруковані на такій твердій породі.

"Їх могли вручну зробити місцеві жителі – в пам'ять про незвичайних гостях. На одному і тому ж камені ми виявили відбитки стоп і зображення літаючих об'єктів – тільки по різні боки. Можливо, вони були висічені, щоб розповісти, як два бога прибули на це місце на якомусь літаючому об'єкті", – сказав Пріядарші.

Згідно з індійською міфологією, боги Рама і Лакшмана провели в цих місцях деякий час у пошуках Сіти, дружини Рама.

Вік відбитків поки ще не був встановлений. Судячи з атмосферних впливів, яким камінь піддавався з того часу, як на ньому з'явилися загадкові знаки, їх вік повинен обчислюватися тисячами років.

Зазначимо, що народні сказання про дивовижні пригоди та подвиги благородного царевича Рами з'явилися в Індії в середині І тисячоліття до н. е.

Співці-сказателі передавали їх з покоління в покоління, в II столітті нашої ери ці оповіді були зібрані разом і записані на санскритській мові. Так виник великий епос індійського народу "Рамаяна". Автором "Рамаяни" називають легендарного мудреця Вальмікі, який відомий також під ім'ям Алікаві, що означає "джерело поезії".

Нагадаємо, вчені розповіли, які археологічні знахідки стали найдивовижнішими в 2018 році.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники натрапили на нові сліди долонь, яким понад 20 тисяч років, в печері Альтаміра, що в Кантабрійськіх горах на півночі Іспанії.

Також "Знай.uа" писав, археологи з університету Кембриджу виявили на десятки збережених слідів динозаврів. Так, 85 чітких слідів були знайдені на південному сході Великобританії в графстві Суссекс вздовж узбережжя протоки Ла-Манш біля скель біля Гастінгса.