В районі єгипетського комплексу пірамід у Гізі, неподалік від піраміди Хеопса, чорні археологи розкопали таємничу гробницю. Незаконні роботи копачі проводили ночами в межах приватного житлового будинку. Він розташований в 30 метрах від піраміди Хеопса. Про це розповіли в Міністерстві у справах старожитностей в Єгипті.

Так відомо, що з житлового будинку чорні археологи зробили лаз, що веде до довгого коридору.

Там були чоловічі кам'яні статуї з пошкодженими головами і древній керамічний посуд.

Вчені, яким вдалося оглянути знахідки, стверджують, що гробниця може відноситися приблизно до 2504-2347 років до н. е. Вони запевняють, що вона може бути пов'язана з іншими гробницями або навіть пірамідою Хеопса мережею катакомб.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку
Показати ще

Однак під житловим кварталом Єгипту заборонено проводити розкопки, за щільності закрійки туристичних палаток будинків. Навіть власницям приватних будівель в цьому районі заборонено.

Зараз археологи, які порушили заборону затримані поліцією. А гробницю, яку вони розкопали, вивчає міністерство у справах старожитностей Єгипту.

Зазначимо, піраміда Хеопса або піраміда Хуфу, як називають її самі єгиптяни, єдиний зі збережених до наших днів 7 чудес світу.

Вважається, що втіленням царських амбіцій в життя займався якийсь Хеміон – племінник і візир фараона, а по сумісності ще й придворний архітектор. Піраміда Хеопса була збудована близько 2540 року до н. е., а розпочалося її будівництво двадцятьма роками раніше – десь у 2560 року до н. е.

Багато суперечок викликає і призначення самої високої піраміди в Стародавньому Єгипті. Згідно найбільш поширеній думці, це дійсно гробниця Хеопса (другого фараона IV династії правителів) і членів його сім'ї. Але тим не менш дискусії навколо загадки піраміди не вщухають.

Нагадаємо, британський археолог з Університету Арізони Ніколас Рівз заявив, що знайшов місце останнього пристановища давньоєгипетської красуні. На його думку, гробниця Нефертіті знаходиться поруч з тим місцем, де знайшли мумію Тутанхамона.

Як повідомляв портал "Знай.uа", єгипетським дослідникам вдалося здійснити найбільшу знахідку 2019 року. Археологи виявили гробницю, де покоїлося цілих 50 мумій.

Також "Знай.uа" писав, археологи знайшли біля Каїра старовинний винний льох віком 2 500 років. Вчені відносять його до епохи Птолемеїв, які правили Єгиптом з IV по I століття до нашої ери.