У південному регіоні Німеччини в 1861 році археологами був виявлений скам'янілий відбиток пера, який сучасна група палеонтологів вивчила за допомогою нових технологій. Про це повідомило Daily Mail.

Вчені позаминулого століття вважали, що перо належало колись археоптериксу – одному з найбільш відомих оперенних динозаврів. Цей вид називали "проміжною ланкою" між рептиліями і птахами.

Археоптерикс був у центрі дискусій з тих пір, як він був виявлений більш 150 років тому.

Проте, на думку сучасних палеонтологів, носієм пера був невідомий досі вид динозаврів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для дослідження вони застосували метод флуоресценції, стимульований лазерним випромінюванням – LSF. Завдяки технології фахівці провели порівняння між відбитками пір'я археоптериксів і нинішніх птахів.

За словами експертів, викопне перо, яке вважається найстарішим з коли-небудь знайдених у віці близько 150 мільйонів років, походить від динозавра, в даний час невідомого вченим.

Деякі вчені стверджують, що істота була просто ще одним пернатим динозавром, але інші кажуть, що це був перший птах.

Передбачається, що вищезазначеному динозаврові було не під силу літати. Дуже вже будова пір'я відрізняється від тих, якими володіють літаючі птахи.

Достеменно вчені не змогли вирахувати, що за ящір міг бути носієм пера. Однак вони уточнили, що різноманітність оперенных давніх видів здається набагато ширше, ніж в минулі часи.

Нагадаємо, останки древньої літаючі рептилії виявили в Англії. Істота могла не тільки літати, вона ще й ходила на чотирьох лапах. На думку вчених, рептилія жила 167 мільйонів років тому, а розмах її крил досягав двох метрів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у шлунку стародавньої коралової змії, яка протягом 40 років перебувала у сховищі, фахівці виявили рептилію невідомого виду. Новий вид отримав назву Cenaspis aenigma ("загадкова обідня змія").

Також "Знай.uа" писав, вченим рідко вдається виявити останки хижих рептилій, що жили в нижньому юрському періоді (201—174 млн років тому). Але палеонтологи з міланського Музею природознавства зробили неймовірне.