Нещодавно в Національному археологічному музеї в Афінах археологи показали сукні і зразки тканини, які знайшли ще в 1980 році. Варто відзначити той факт, що вік самої сукні становить майже 3 тисячі років (1100-750 рр. до н. е.) і, незважаючи на це, вона добре збереглася.

Експонат знайшли на місці археологічних розкопок у Лефкандії, що на острові Євія. Також відомо, що сукня належала жінці знатного роду. Примітно, що саме в цьому поселенні зареєстрований перший військовий конфлікт в історії Греції.

Історики вважають Євію каменем спотикання в еволюції мікенської цивілізації в класичну Грецію. Також, крім сукні, на виставці демонструються й інші артефакти з місця розкопок.

Сукню знайдено в могилі поруч із залишками кремованих чоловіка і жінки, похованих уздовж стіни під спорудою, яка називається «Херсон» (з грецької - могила героя). Попіл чоловіка було загорнуто в лляну тканину з бахромою, і зберігався в бронзовій амфорі з Кіпру. На амфорі висічено сцену полювання, а сама амфора перебувала в ще більшій бронзовій чаші.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На тілі жінки було кільце, бронзовий бюстгальтер і залізний ніж з ручкою із слонової кістки. При цьому на жінці був рідкісний Вавилонський горжет, якому, за оцінками археологів, вже більше тисячі років. Також виявлено чотири коні, що принесені в жертву.

На думку вчених, це одне з найважливіших археологічних відкриттів, яке допомогло краще зрозуміти якість життя в епоху, відому як «Темні століття» Стародавньої Греції.

Нагадаємо, що в 1911 року в Хаварі (Єгипет) було виявлено незвичайну гробницю з мумією дитини. Дослідники з Північно-Західного університету працювали, щоб розгадати деякі таємниці мумії, відомої як мумія Гарретта.

Як повідомляв портал Знай.uа, вперше про те, що міфічні циклопи могли існувати насправді, людство задумалося в кінці ХХ століття. Все змінила одна знахідка у США.

Також портал Знай.uа писав, що вчені змінили свою думку про те, що неандертальці були не надто розвиненою цивілізацією, а допомогли їм у цьому професійні спортсмени-метальники списа, які відтворили стиль полювання стародавніх людей.