Буквально днями археологи знайшли біля Каїра старовинний винний льох віком 2 500 років. Вчені відносять його до епохи Птолемеїв, що правили Єгиптом з IV по I століття до нашої ери. Про це повідомляє видання Independent.

Величезне підземелля, яке складено з цегли-сирцю і вапняку, було виявлено в Тель-Ком-аль-Троги, в провінції Бухейра. Примітно, що цей регіон знаменитий виробництвом хороших вин у період еллінізму і до прийняття ісламу в VII столітті нашої ери.

При цьому вина в льосі не було, зате замість алкогольного напою там опинилися монети епохи Птолемеїв, фрагменти мозаїчних панно та керамічних виробів.

На думку фахівців, льохи були ретельно спроектовані: за рахунок комбінації необпаленої глиняної цегли та вапна неправильної форми в підвалі зберігалася стабільна температура.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше ми писали про те, що в Індії група археологів під час розкопок в районі Калаханді (в давнину цей регіон називався Махакантара) наткнулися на руїни древніх будівель. Але найцікавіше, що вченим вдалося виявити унікальні артефакти і дорогоцінні прикраси.

Артефакти було знайдено при дослідженні фортеці Асургар. Їх вік оцінюється приблизно в 2300 років. Як стверджує команда археологів під керівництвом Дібішада Гарнаяка, вдалося розкопати безліч предметів, що належать до Кушанського періоду.

Нагадаємо, що в 1911 року в Хаварі (Єгипет) було виявлено незвичайну гробницю з мумією дитини. Дослідники з Північно-Західного університету працювали, щоб розгадати деякі таємниці мумії, відомої як мумія Гарретта.

Як повідомляв портал Знай.uа, вперше про те, що міфічні циклопи могли існувати насправді, людство задумалося в кінці ХХ століття. Все змінила одна знахідка у США.

Також портал Знай.uа писав, що вчені змінили свою думку про те, що неандертальці були не надто розвиненою цивілізацією, а допомогли їм у цьому професійні спортсмени-метальники списа, які відтворили стиль полювання стародавніх людей.