Голова страченого Еддарда Старка довго висіла в Королівській гавані, нагадуючи всім, що він - зрадник. Автор "Гри престолів" не вигадував велосипед, і часто брав за основу криваву англійську історію. Пише WAS.

СИМОН ДЕ МОНФОР

В середині 13 століття король Генріх III обклав знать новими податками. Чоловік його сестри, багатий граф Сімон де Монфор, з ним особливо не ладнав. Незабаром феодал очолив опозицію.

Повсталі барони в першій же битві взяли у полон брата короля і його сина Едуарда. Симон де Монфор стає тимчасовим королем.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Едуарду вдається втекти і зібрати 10 тисячне військо, яке мститься за повстання. У битві графа Монфора обезголовлювали і на ніс йому вішають мошонку. Насаджену на піку голову відправляють як трофей дружині наближеного до Едуарда, а кисті і ступні Монфора розсилають ворогам короля.

РІЧАРД ПЛАНТАГЕНЕТ

У 15 столітті герцог Йоркський Річард Плантагенет є регентом при Генріху VI. Він сподівається зайняти трон після того, як слабкий і напівбожевільний король загине бездітним. Однак, його план зриває Маргарита Анжуйська, яка народжує сина.

Йорк затіває війну Червоної і Білої троянди, і трон захоплює силою. Однак, в одній з битв він виявляється оточеним і вбитим. Голову герцога прикрашають паперовою короною і ставлять на міські ворота.

КАРЛ I

В середині 17 століття знать намагалася тиснути на Карла I, а потім перехопила контроль над армією. Король скликав васалів і ринувся в бій.

Прихильники парламенту розбили армію Карла I і взяли його в полон. За спробу втечі він був засуджений до смерті. У 1649 році йому відрубали голову. Після страти голову пришили до тіла і поховали з усіма почестями.

ОЛІВЕР КРОМВЕЛЬ

Після страти Карла I на трон зійшов Олівер Кромвель. Він придушив повстання, розігнав парламент і почав свою диктатуру.

Через п'ять років він загинув, і на його місце став прямий спадкоємець - Карл II. Він зі смаком помстився за смерть батька: трупи Кромвеля і двох його соратників витягли з могил, пронесли у відкритих трунах по вулицях Лондона, потім повісили, зняли з шибениці й обезголовили. Голова Кромвеля провисіла на палаці більше 25 років.

ЧОРНА БОРОДА

Розібрався з ним лише лейтенант Королівського флоту Роберт Мейнард. Він легко розбив банду пиратів, заставши їх зненацька. Голову загиблого в бою пірата відрубали і підвісили на носовій частині шлюпа Мейнарда.

Нагадаємо, що доводилося ковтати морякам, поки не винайшли одну з найбільших досягнень людської думки.

Раніше Знай.ua повідомляв, історія останнього дикого індіанця племені Яхи.

Також Знай.ua писав, археологи натрапили на сліди битви стародавньої акули з літаючим монстром.