Під час масштабних розкопок у Китаї археологи виявили залишки древніх споруд, які могли бути частиною Великої Китайської стіни. Важливу знахідку виявили в горах Тайханшань провінції Хебей. Про це повідомляє агентство Xinhua.

Імовірно, руїни відносяться до епохи Мін (1368-1644). Довжина становить близько трьохсот метрів, а висота над рівнем моря – 1592-1625 метрів.

11 років тому – у 2007 році в цій місцевості знайшли дев'ятнадцять древніх споруд, які могли бути частиною оборонної системи.

Споруди побудовані у формі зигзага і тягнуться з півдня на північ. Початок і кінець стіни збереглися досить добре, хоча в середині стародавня кладка обрушилася в багатьох місцях.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Довжина Великої стіни – понад 21 кілометра. Перші будівлі почали зводити ще в III столітті до нашої ери, щоб захищатися від кочівників. Пізніше розкидані конструкції об'єднали в одну споруду. З-за того, що на самому початку будівництва використовували глину, стародавні споруди не збереглися. Найстаріші фрагменти, що дійшли до наших днів, належать до часів династії Мін.

Велика Китайська стіна - велична споруда, яка зберігає в собі безліч таємниць, відповіді на які вчені шукають досі.

Її побудували для того, щоб захиститися від нападу войовничих кочівників — маньчжурів. Але допомогла споруда лише частково, адже більшість воїнів просто обійшли стіну, щоб розбити армію ворога.

Відомо, що за час побудови стіни загинуло від 400 тисяч до мільйона людей (різні джерела називають різні цифри). Загиблих залишали прямо там і замуровували в стіну.

У 70-ті роки минулого століття, коли в Китаї змінилася влада, стіну оголосили символом деспотизму, і жителі розібрали приблизно 3 кілометри стіни для спорудження житлових будинків. Однак незабаром влада знову змінилася, і стіну вирішили залишити в якості пам'ятки архітектури.

Нагадаємо, загадку стародавньої китайської культури Саньсиндуй.

Як повідомляв портал "Знай.uа", самураями ставали в основному чоловіки із заможних селянських сімей, а також представники середньої і нижчої аристократії.

Також "Знай.uа" писав, дізнайтеся про неймовірні дивацтва Піднебесної.