Людина завжди хотів перемогти сили природи і кожен по-своєму. Так, на початку ХХ століття відчайдушні сміливці вирушали до Ніагарського водоспаду, щоб спуститися в бочці по воді з висоти 53 метрів. Першою людиною, яка "перемогла" водоспад, став не якийсь шибайголова, а 63-річна вчителька Енні Едсон Тейлор.

Після смерті чоловіка, загиблого на Громадянській війні в США, життя Енні змінилася назавжди. Дівчина, яка до того моменту вже встигла втратити єдиного сина, зважилася залишити рідне місто в пошуках кращої долі.

У пошуках заробітку Тейлор натрапила на газетну замітку, що розповідає, як місцеві екстремали влаштовують небезпечні шоу поблизу Ніагарського водоспаду і отримують за це непогані гроші.

Авантюра, яка народилася в голові Тейлор, обіцяла стати справжньою сенсацією: жінка вирішила підкорити 53-метровий водоспад, спустившись з нього в дерев'яній бочці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Потім потрібно було довго чекати дозволу на спуск у місцевої влади, адже всі попередні бажаючі загинули під час виконання трюку.

Зрештою бочку протестували на кішці. Під час падіння тварина вижила, отримавши незначні забої голови.

24 жовтня 1901 року, в день народження Енні настала її черга.

Десятки місцевих газет рясніли публікаціями про таємничу леді, яка вирішила покінчити життя самогубством на очах у багатотисячного натовпу.

Жінку помістили в дубову бочку розміром 1,4 х 1 м. Всередині було кілька подушок. Потім бочку загерметизували, закачали туди повітря і на шлюпці відправили вгору за течією.

Кілька сотень людей стежило за падінням величезної бочки. Коли вона з'явилася з безодні водоспаду, рятувальники одразу ж кинулися виловлювати її. У загальній складності перебування у воді Енні Едсон Тейлор тривало 20 хвилин. Ще стільки ж знадобилося для того, щоб її виловити і дістати жінку з бочки.

Розкривши бочку, рятувальники виявили Тейлор живою — вона відбулася лише невеликим садном на голові.

Поки жінка приходила в себе і давала інтерв'ю журналістам, її агент втік разом з бочкою і всіма контрактами, за якими Енні Едсон Тейлор повинні були виплатити фінансову винагороду.

На запитання журналістів, чи наважилася б Енні ще раз на таку авантюру, жінка відповіла: краще б їй підійти до дула гармати, знаючи, що її розірве на шматки, ніж ще раз випробувати падіння у водоспад.

"Кожну секунду, що я перебувала всередині, я молилася. За винятком декількох секунд, коли втратила свідомість після падіння. Нікому не раджу це повторювати", — сказала Тейлор.

Наступні двадцять років Тейлор заробляла, влаштовуючи зустрічі з шанувальниками, яким розповідала історії зі свого життя. Вона померла в 1921 році в злиднях і була похована на кладовищі Оуквуд, неподалік від Ніагарського водоспаду.

Як би там не було, але Енні Едсон Тейлор увійшла в історію як перша людина, яка вижила після падіння у бочці в Ніагарський водоспад. Вчинок відважної жінки спричинив за собою десятки послідовників. Але тільки одиниці зуміли вижити.

Нагадаємо, ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здатності виживати в найстрашніших катастрофах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", близько семи годин вечора Елізабет Енн Ходжес і її чоловіка сполохав страшний гуркіт, в миті ока на жінку звалився фрагмент небесного тіла вагою 3.8 кг, пробив дах будинку.

Також "Знай.uа" писав, музика під час дефіле, відкритість для побажань клієнтів, співпраця з художниками, філії по всьому світу і чорне плаття на вихід – все це привнесла в модну індустрію Жанна Пакен.