Як можна не любити тварин? Вони милі, і часто приносять в наше життя трохи тепла. Деякі з них навіть творили історію, як, наприклад, створіння з цієї добірки. Пише WAS.

КІНЬ-ЖРЕЦЬ У РИМІ

Найбожевільніший та найкривавіший імператор Риму Калігула зробив улюбленого коня Інкітатуса членом жрецької колегії. Кінь провів справді царське життя: у нього була мармурова стайня і намиста з перлами.

ПРИДВОРНА КІШКА В ЯПОНІЇ

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Найвпливовіша кішка в історії Японії жила при дворі імператора Ітидзе (980—1011). Вона носила титул, який стояв вище, ніж у придворних поетів - "головна фрейліна внутрішнього палацу".

У пухнастої фрейліни був красивий червоний нашийник, але її улюблені заняття були досить звичайними: гратися з стрічками і грітися під сонцем.

ПЕС-ВЕТЕРАН США

У 1937 році на судні "Джордж Кемпбелл" Берегової охорони США з'явилося щеня невизначеної породи. Пес по кличці Синдбад отримав документи, уніформу і персональний гамак. Він один із двох собак в історії США, який мав статус військовослужбовця.

За 11 років Синдбад став не тільки улюбленцем команди, але і бувалим моряком. Він пережив таран німецького підводного човна і атаку літаків Люфтваффе. До кінця Другої світової він отримав звання головного старшини і 6 медальних стрічок.

СВИНЯ — КАНДИДАТ У ПРЕЗИДЕНТИ

У 1968 році кандидатом у президента США стала свиню по кличці Пігасус. Так радикали намагалися висміяти політичну систему країни.

Свинка всім сподобалася, але за свої погляди опинилася за гратами. На читанні програмної промові поліція затримала її разом з членом партії Джеррі Рубіном.

НОРВЕГІЯ — ПІНГВІН-ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ

В 2016 році сер Нільс Улаф III отримав звання бригадного генерала Норвезької королівської гвардії. Все б нічого, але церемонія відбувалася в Единбурзькому зоопарку, і Нільс - пінгвін.

Все почалося ще у 1961 році, коли норвезькі гвардійці відвідали зоопарк і зацікавилися королівськими пінгвінами. Одного з них зробили віце-капралом і символом королівської гвардії Норвегії. Відтоді з кожним роком пінгвін просувався по службі.

Нагадаємо, 10 фактів про ку-клус-клан.

Ранее Знай.ua повідомляв, розкрито таємницю, чому Ван Гог відрізав собі вухо.

Також Знай.ua писав, вчені з'ясували, яких котів гладили вікінги.