Центр карт Девіда Рамсі у Стенфордській бібліотеці придбав карту світу з 60 аркушів рукописів, створену Урбано Монте (1544) в 1587 році (Існує тільки два комплекти; інший знаходиться в Бібліотеці археологічних досліджень Мілана). Монте працював над створенням атласу 18 років. У центрі було проскановано всі аркуші, а потім їх з'єднували цифровим способом. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Старовинна карта показує світ, яким він був 430 років тому.

Співвідношення між масами суші і водами досить точне, враховуючи період часу складання карти, але творець також включив у неї безліч фантастичних звірів, які граються на суші і на морі, від рептилій до грифонів і єдинорогів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Інші картини більше відповідають реальності, такі як портрети самого Монте та іспанського короля Філіпа II, останній з яких нагадує про владу Іспанської імперії того часу.

Карта являє собою найбільш відому, ранню сучасну карту Землі і включає в себе наукову інформацію, таку як регіональний клімат і тривалість днів. Має понад 2,7 м в діаметрі, вона складається з 60 аркушів, які охоплюють континенти й води в чудових, намальованих вручну деталях.

В одному з розділів Монте залишив записку, в якій пояснює, що листи повинні бути розташовані так, щоб карту можна було розмістити на дерев'яній панелі і обертати навколо центральної осі.

60 рукописів, давно зв'язаних як атлас, були вперше зібрані у відповідності з задумом Монте у масштабний план. Команда створила симуляцію карти, і окремі репродукції листів доступні для перегляду в Інтернеті.

Як показує складна збірка, Монте зупинився на незвичайному вирішенні проблеми зображення глобуса на плоскій поверхні: хоча він був розроблений після введення проекції Меркатора — подання, найбільш часто використовуваного сьогодні — дворянин вибрав полярну азимутальне проекцію, в якій Північний полюс розташований в центрі, а всі інші наземні маси розташовані навколо нього. Та ж проекція знаходиться на логотипі Організації Об'єднаних Націй.

Карта Монте виділяється цим незвичайним вибором перспективи, але, як і багато карт епохи Ренесансу, вона привертає увагу своїми ілюстраціями, які заповнюють майже кожний пустий простір.

Відзначимо, Урбано Монте, був багатим вченим з Мілана, який присвятив більшу частину свого подальшого життя вивченню географії Землі. На додаток до видання об'ємного трактату, деталізує фізичні складнощі нашої планети, дворянин також розробив три планіссери, які викладали чудеса світу в багатих, барвистих ілюстраціях.

З історичних джерел відомо, що Монте зустрічався з японською делегацією, яка відвідала Мілан в 1585 році. Тому на його карті представлена ​​розширена інформацію про Японію, якої не було в інших західних картах, створених в той час.

Нагадаємо, виявлена унікальна карта Речі Посполитої.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знамениті листи Галілея, які тримали церкву в жаху, потрапили в руки вчених.

Також "Знай.uа" писав, про Гробницю Іони, Гуайру, Чакалтаю та інші чудеса світу, які людство втратило назавжди.