Не так давно археологи просвітили радаром фундамент легендарного замку Корвінів у Трансільванії, де було ув'язнено Влада Цепеша (графа Дракулу), і виявили сліди відразу декількох приміщень, про існування яких ніхто не здогадувався. Про це повідомляє видання Live Science.

"Ми не знайшли жодної катувальної кімнати Дракули, але виявили сліди будівлі, побудованої в XVII столітті. Вона, швидше за все, виконувала якісь адміністративні функції. У будь-якому випадку, наші відкриття допоможуть нам відновити історичний вигляд замку – ні однієї повної карти не збереглося, що ускладнює його вивчення та реставрацію", — розповіла вчений Ізабель Морріс із Прінстонського університету.

Варто відзначити, що замок Дракули досі привертає увагу і науковців, і любителів вампірських історій, які активно намагаються знайти тут сліди реального Влада Цепеша.

Морріс і її колеги провели перші серйозні пошуки різних "потаємних тортур кімнат" та інших загублених приміщень, освітивши фундамент родового гнізда угорських воєвод за допомогою спеціальних радарів. Їх режим роботи було підібрано таким чином, що радіохвилі, які породжуються ними, могли проникати на глибину в кілька десятків метрів.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Влад Цепеш

За словами дослідниці, знайти подібні приміщення не вдалося, однак команда виявила сліди споруди набагато більш пізнього часу, яка виконувала адміністративні функції. Також вони знайшли загадкові кам'яні «підпори», що підтримують замок у тих ділянках, де його фундамент виходить за межі твердих гірських порід скелі, на якій він побудований.

Морріс впевнена, що нові дані допоможуть реставраторам надійно укріпити стіни замку Дракули, а археологи зможуть вивчити, в які історичні епохи він піддавався різним перебудовам і розширенням.

Нагадаємо, що на півдні Єгипту виявили рекордно величезне кладовище. На цьому місці поховано близько 50 сучасників Тутанхамона та інших фараонів 18 династії, на яку припадає пік могутності Єгипту і початок його занепаду.

Як повідомляв портал Знай.uа, на узбережжі Аргентини сім'я натрапила на останки гігантського лінивця, що жив на Землі 700 тисяч років тому. Вони відвезли скам'янілості в міський музей та показали на карті місце їх виявлення.

Також портал Знай.uа писав, що група археологів з Університету Фліндерса і Південно-Австралійського музею під час розкопок виявили останки невідомої стародавньої істоти. Пізніше з'ясувалося, що це скелет сумчастого лева.