Не тільки археологи здатні вразити світ сенсаційною знахідкою. Так сім'я з міста Мірамар, гуляла по берегу виявила останки стародавнього гіганта. Знайти скам'янілі кістки допоміг сильний відлив. Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на владу муніципалітету Хенераль-Альварадо, де була зроблена знахідка.

Як виявилася, на узбережжі Аргентини сім'я натрапила на останки гігантського лінивця, що жив на Землі 700 тисяч років тому. Вони відвезли скам'янілості в міський музей та показали на карті місце їх виявлення.

Як зазначили місцеві дослідники, узбережжя Хенераль-Альварадо багато скелетами тварин, що жили на Землі тисячі або мільйони років тому, і для їх виявлення буває досить уважно дивитися під ноги.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знайти скам'янілі кістки гігантського лінивця допоміг сильний відлив. Зазвичай зона, де були виявлені останки, серед яких була щелепу стародавнього Scelidoterios, знаходиться під водою.

Зазначимо, стародавні лінивці (Scelidoterios) жили в епоху пізнього плейстоцену. Вага дорослого лінивця перевищувала тонну. У цих тварин був витягнутий череп, велике тіло і великі кігті, якими вони рили величезні нори під землею. Досягали маси в кілька тонн і висоти 6 м.

Більшу частину часу вони пересувалися на чотирьох лапах, але нерідко вставали і тільки на задні. Це робилося зазвичай для того, щоб зірвати з високих гілок свіжі листя, до яких навряд чи могли дотягнутися інші травоїдні тварини.

На думку вчених, гігантські лінивці дуже багато часу витрачали на те, щоб переварити з'їдену їжу. Їх шлунок був в змозі впоратися з грубою і волокнистої їжею, проте лінивцям доводилося багато відпочивати після їжі, щоб допомогти процесу травлення.

Деякі види гігантських лінивців вимерли лише в кінці плейстоцену.

Цілком можливо, що причиною вимирання лінивців стала людина. Справа в тому, що люди заселили американський материк у період від 30 до 10 тисяч років тому, останні зникли гігантські лінивці на материку близько 10 тисяч років тому.

Нагадаємо, 10 древніх істот, які все ще існують. Ці види не розвиваються, а ніби застигають у своєму незмінному стані.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Єгипті, в некрополі Саккара під Каїром вчені виявили древні унікальні поховання. Археологи виявили десятки муміфікованих кішок, кобр і алігаторів, а також вперше в історії знайшли мумії жуків-скарабеїв.

Також "Знай.uа" писав, ці хвостаті приятелі з найдавніших часів допомагали людям полювати на мамонтів. Але з тих пір збереглися лише кілька видів найбільш рідкісних і найдавніших у світі порід. Їм буквально дивом вдалося вижити.