В річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Вчені звернули увагу на чоботи чоловіка, які досить добре збереглися, пише газета Evening Standard.

Як відзначають дослідники, скелет лежав на день річки обличчям вниз. Фахівці працювали на одній з ділянок, який використовується для будівлі лондонської каналізації в Бермондсі.

Дослідники були здивовані, що шкіряні чоботи були в хорошому стані, незважаючи на що перебували під водою близько 500 років. Найімовірніше англієць жив у XV-XVI століття.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вік загиблого становив приблизно 35 років, при цьому людина, судячи з усього, вела досить активний спосіб життя. Швидше за все, це моряк або рибак, який загруз у трясовині і не зміг вибратися з неї.

Пізніше, після того, як чоботи чоловіка були вивчені, автори дослідження розповіли, що взуття було досить дороге. Положення його руки над головою говорить про падіння. Ймовірно, невідомий страждав від остеоартриту. Крім того, у зубах чоловіка були виявлені канавки. Це свідчить про те, що у роті він тримав схожу на мотузку річ.

Як розповіли експерти, чоловік міг проживати недалеко від річки, а його смерть могла виникнути в результаті нещасного випадку.

На даний час вчені мають намір визначити особу чоловіка. Дослідники мають намір точно встановити причину смерті стародавнього англійця, який, схоже, був або рибалкою, або моряком, або торговцем морепродуктів.

Вони тоді носили ботфорти — ті самі високі чоботи, з якими їх власник розлучився лише через 500 років. Чоботи зняли зі скелета, вивчають, щоб зрозуміти, який спосіб життя вів той, хто їх носив.

Нагадаємо, вчені з Великобританії нарешті змогли розгадати загадку малюнків, які були виявлені в печері Ласко на території сучасної Франції. У повідомленні наголошується, що над дослідженням працювали представники Кентського і Единбурзького університетів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Єрусалимі під час розкопок археологи виявили дуже рідкісну кам'яну гирку біблійного періоду, на якій на івриті написано слово "бека".

Також "Знай.uа" писав, українські археологи зробили гучну заяву про знахідку світового рівня. На Пороссі були виявлені поховання балтійських племен з часів Київської Русі. Знахідка свідчить про ненасильницькі переселення цих народів на давньоруські землі.