Дослідники знайшли в Алжирі кам'яні знаряддя і кістки тварин зі слідами обробки і датували їх періодом 1,9–2,4 мільйона років тому. Їх знайшли у Східній Африці — на території Кенії, Танзанії, Ефіопії. Але нове відкриття дозволило говорити про те, що найдавніші гомініни (австралопітеки) з'явилися у Північній Африці набагато раніше, ніж передбачали антропологи. Про це повідомляє Science.

[quote author=""]"По всій видимості, гомініни, сучасні

Дослідники датували артефакти і осадові породи, де їх знайшли, кількома методами. За допомогою палеомагнітного датування можна виміряти залишкову намагніченість породи — інтенсивність і напрям магнітного поля в певний момент часу.

Електронний парамагнітний резонанс дозволяє виміряти радіоактивний розпад у кварці і карбонатних породах. В результаті вони оцінили вік верхнього шару в 1,92, а нижнього шару — в 2,44 мільйона років. Крім того, автори статті оцінили час зникнення тварин, кістки яких вони знайшли в Айн Бухерит, і подивилися наскільки воно співпадає з отриманою датуванням.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені з п'яти країн під керівництвом Мухамеда Сахнуни (Mohamed Sahnouni) з Національного дослідницького центру еволюції людини продовжували розкопки в Айн-ель-Ханех і в 2006–2008 роках виявили в Айн Бушерит (Ain Boucherit) два стратиграфічних шари, в яких збереглися кам'яні артефакти і кістки тварин зі слідами обробки.

Знаряддя, серед яких були одно - і двосторонні рубила та відщепи були зроблені з пісковика і кременю. Серед останків дослідники знайшли кістки Kolpochoerus heseloni, стародавньої свині, імовірно, зниклої близько 1,7 мільйона років тому; вимерлою коні Equus numidicus і представника сімейства слонових Anancus, , який вимер близько 2,5 мільйонів років тому.

Нагадаємо, під час розкопок архіепіскопского замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на південному заході Нідерландів археологи знайшли бронзову чашу для вмивання.

Також "Знай.uа" писав, в Абу-Дабі археологи виявили руїни мечеті, якій, за попередніми підрахунками, близько тисячі років.