На днях про вельми незвичайне відкриття повідомили археологи, які проводили розкопки на острові Гернсі, який відноситься до Ла-Маншу. Острів є суверенною частиною британського королівства.

Так дослідники натрапили на нестандартні людські кістки: в черепі прадавньої людини була лише одна велика очниця, практично на все обличчя. До всього іншого, саме обличче загиблого було плоским, а ноги дивно деформовані.

Вчені кажуть, що розкладання тіла, згідно з попереднім аналізом, відбувалося в різний час, що здивувало вчених. Пропорції тіла були спотворені: це наштовхнуло вчених на думку, що в могилі був закопаний прибулець або циклоп.

Диспропорцію тіла експерти спробували пояснити генетичним захворюванням померлого. Скелет міг належати ченцеві, зріст якого дорівнював 152 сантиметрам. Наступні аналізи, варто відзначити, можуть дозволити докопатися до істини, проте вже зараз найконсервативніші вчені заявляють, що останки виглядають дуже дивно. І цілком ймовірно, що істота з легенд (циклоп) дійсно існувала.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Наступні аналізи можуть дозволити з'ясувати істину, але консервативно налаштовані вчені припускають, що останки виглядають незвично. Однак, цілком можливо, що череп просто пошкодили, а очні отвори перетворились в один в результаті впливу зовнішніх факторів.

Зазначимо, циклопи або кіклопи вважалися породженням Урану і Геї, титанами. До циклопів відносилися три безсмертних однооких велетні з очима у вигляді шара: Арг, Бронт и Стероп.

Відразу після народження циклопи були скинуті Ураном в Тартар (найглибшу безодню) разом з їх буйними братами сторукими або гекатонхейрами, які незадовго до циклопів з'явилися на світ.

Нагадаємо, науковець з Австралії здійснив унікальне відкриття. Так дослідник Ілля Бобровський зміг ідентифікувати останки, знайдені 75 років тому серед скель Білого моря в Росії. Вони належать дикінсонії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — еласмотерії.

Також портал "Знай.uа" писав, у всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивних монстрів, які здаються прибульцями з інших світів.