Деякі сучасники Анни Ахматової приписували батьківство її єдиного сина останньому російському імператору Миколі II. Поетеса була у законному шлюбі з Миколою Гумільовим, але це не заважало її сучасникам активно ділитися чутками про роман з самим імператором.

Сама Анна Ахматова ніколи не спростовувала зв'язок з царем

В молодості Ахматова була дуже красивою, до того ж, мала аристократичну поставу. Анна Андріївна завжди заперечувала зв'язок з поетом Олексадром Блоком, але щодо зв'язку з Миколою II завжди багатозначно мовчала.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сімейне життя поетеси не склалося

Єдиний син Ахматової Лев Гумільов народився у 1912 році, але шлюб поетеси тріщав по швах. Двом великим авторам було важко уживатися разом і вони вирішили розлучитися. Можливо, причиною розриву стало те, що справжнім батьком Лева був Микола II.

Петербурзькі дослідники дають відповіді

Дослідники Володимир і Наталія Евсевьєви впевнені, що дитина Ахматової була не від Гумільова. Експерти впевнені, що неймовірної популярності твори Ахматової досягли саме завдяки зв'язку з царем.

Непряме підтвердження батьківства

Літературознавець Емма Герштейн дала непряме підтвердження зв'язку особистостей. В її мемуарах "Записки про Анну Ахматову" написано, що поетеса ненавиділа "сіроокого короля" і навіть озвучувала причину своєї ненависті: "Мій син короля, а не від чоловіка".

Нещасливий роман

Якщо роман дійсно був, він апріорі не міг бути щасливим. Поетеса страшенно ревнувала царя до балерині Матильди Кшесінської, вона комплексувала через власний зріст і незграбність.

Висновок

Залишається тільки сподіватися, що шановні дослідники не можуть дозволити собі представляти на суд громадськості безпідставні аргументи, взяті "зі стелі". У будь-якому випадку, те, що в жилах Лева тече царська кров, ніяк не підтверджено.

Нагадаємо, які прикраси носили прекрасні мешканки стародавньої Греції.

Раніше Знай.иа повідомляв, цікаві факти про українські хати.

Також Знай.ua писав, найдивовижніші пам'ятки української архітектури, що дійшли до наших днів.