Вчені Океанографічного інституту Вудс-Хоула (США) з'ясували, чому близько чотирьох тисяч років тому стався занепад Хараппской цивілізації.

Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org.

Дослідники відзначають, що ймовірною причиною зникнення цілої цивілізації стала зміна клімату.

Відомо, що харапська цивілізація розвивалась у долині річки Інд у далекому 3300-1300 роках нашої ери та досягла найбільшого розквіту у 2600-1990 роках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте вже 1800 року нашої ерии жителі масово покинула долину річки та перейшли у передгір'я Гімалаїв. Історики відразу ж висунули гіпотезу, згідно з якою причиною переселення народу стало критичне виснаження водних ресурсів регіону.

Дослідники також проаналізували донні відкладенні поблизу берегів Пакистану. Їм навіть вдалося виділити фрагменити стародавнього ДНК, за яким можна судити про надходження поживних речовин у морську воду.

Під час зимових мусонів, які дмуть з суші, органічні залишки піднімаються з глибини океану до поверхні, в результаті чого активно розмножуються рослинні і тваринні організми. Влітку вітри сильно слабнуть.

Крім того за доводами вчених, ще з 2500 до нашої ери почало відбуватись зменшення опадів під час літніх мусонів, що дмуть з океану. Зимові мусони, навпаки, посилилися.

Почастішали посухи негативно позначилися на сільському господарстві, яке виявилося неможливо вести поблизу густонаселених районів. Це змусило хліборобів переселитися ближче до Гімалаїв, де води було менше, проте сильних засух не виникало.

Разом з тим варто відзначити, що у Домініканській Республіці є невелике село Салінас, розташована далеко від цивілізації. Тут відбувається щось неймовірне. Вчені протягом багатьох років вивчають природу місцевих жителів. Але навіть в 2018 році відбувається здається чимось з області фантастики. Дивно, але тут народжуються дівчатка, які у віці 12 років перетворюються на хлопчиків. Цей феномен отримав незвичайну назву "геведосе", який буквально перекладається як пеніс в 12 років.

Чоловіки родом з Салінаси згадують про те, як у дитинстві у них було безліч різних ляльок та інших дівчачих іграшок, як ходили в сукнях. Але їх ніколи до цього не тягнуло. Їм завжди хотілося з ким-небудь побитися або поганяти м'яч. В підлітковому віці їх тіло перетворювалося в мальчиковое, і їх тяга до хлоп'ячим занять набувала сенс. Зараз у селі живуть так звані "геведосе", які ще не перетворилися на хлопчиків. Одна з таких сімей розповіла журналістам про свою дочку Карлі. Зараз їй майже 10 років, і батьки вже відчувають, що скоро вона зміниться.

Нагадаємо, надскладні загадки історії, над якими ламали голови мільйони.

Як повідомляв "Знай.ua", НЛО попався наполегливому уфологу, хоча йому ніхто не вірив.

Також "Знай.ua" писав, що сяючий НЛО над церквою перелякав навіть затятих скептиків.

Зникнення Стародавніх цивілізацій - Смерть на Берегах Нілу