Ерік Трінкаус учений-антрополог з Вашингтонського університету досліджував 66 скам'янілостей, знайдених в декількох регіонах на Близькому Сході і в Євразії. В результаті чого виявив аномалії розвитку у людей, які жили в епоху плейстоцену. Згідно з результатами дослідження, які опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, вчений виявив 75 аномалій.

За даними вченого, з них приблизно дві третини спостерігаються менш ніж у 1% сучасних людей.

Вік більшості знахідок досягав 200 тис. років. Так у той час люди часто мали анатомічні відхилення, наприклад, викривлення кісток рук і ніг або деформації черепа і щелепи.

Трінкаус відзначає, що число знайдених аномалій досить велике для невеликої групи скам'янілостей. На його думку, це доводить, що в минулому аномалії розвитку були більш поширені.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також дослідник зробив припущення, що кровозмішення є однією з найбільш ймовірних причин аномалій, оскільки групи мисливців-збирачів того часу були нечисленні.

Зазначимо, епоха плейстоцену охоплює час від 2,6 мільйона років тому до 11,7 тисячі років тому. У цей період анатомічно сучасні люди з'явилися в Африці і вийшли за межі цього континенту, освоюючи нові території. На думку дослідника Еріка Тринкауса (Erik Trinkaus), в цей же час у Homo sapiens і інших видів роду Homo часто виникали аномалії розвитку.

Нагадаємо, дослідники Національного інституту антропології та історії Мексики знайшли 198 стародавніх артефактів і останків живих істот всередині Сак-Актун - найбільшої в світі підводного печери.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Університету Джона Мура в Ліверпулі (Великобританія) реконструювали обличче людини, яка жила в Ірландії понад 500 років тому.

Також "Знай.uа" писав, під час розкопок, що проходили на території Південної Кореї дослідники знайшли древню могилу, в якій похована жінка з незвично витягнутим черепом.