Наука рухається вперед і зараз вченим не становить великої праці дізнатися про життя давню людину. З кожним роком відкриваються все нові і нові подробиці. Ми розкажемо найцікавіші факти про первісних людей, які вчені не так давно з'ясували.

Обличчя

Відомо, що обличче первісної людини виглядало не так, як у сучасної. Природа дала йому саме такий вигляд для того, щоб краще тримати удар — така будова обличчя допомагало захистити мозок від пошкоджень, адже фізичне насильство в ті часи було аж ніяк не рідкістю. Так і з дикими тваринами часто доводилося стикатися віч-на-віч.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Арахнофобія

Справа в тому, що навіть коли люди навчилися користуватися елементарними інструментами, вони воліли не будувати хатини, а використовувати природні укриття для житла — в основному, печери. В них було темно, до того ж там могли опинитися хижаки або отруйні павуки. Саме це стало причиною страху темряви і павуків у наших передков, який не зник, а лише придбав нові форми в процесі еволюції і передався сучасній людині.

Рано вмирали

Дослідження довели, що в ті часи люди не доживали і до 40 років. Частково через хвороби, які ніхто не вмів лікувати, почасти через хижаків. Але основна причина — прискорений метаболізм. В процесі еволюції швидкість метаболізму значно зменшилася, і завдяки цьому збільшилася тривалість життя.

Неандертальці і кроманьйонці жили в один і той же час

Більшість думають, що прийшли на зміну неандертальцям більш розвинені кроманьйонці, але це не так. Вони існували в один і той же час, тільки перші жили на території сучасної Європи, а другі в Африці. До речі, неандертальці були білими, а кроманьйонці темношкірими.

Пізніше кроманьйонці вирішили мігрувати. У підсумку, основну частину неандертальців вони вбили, а з деякими асимілювалися.

Домашні тварини

Перша тварина, яку первісні люди одомашнили був вовк.

Гени

Вчені довели, що у кожної сучасної людини є приблизно від 1 до 4 відсотків ДНК неандертальця.

Нагадаємо, американські вчені з університету Стенфорд, в результаті масштабних досліджень, з'ясували, що гени, які були придбані сучасними людьми від неандертальців, дали першим захист від вірусів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", антропологи відтворили грудну клітку наших предків і дізналися, що ми уявляли їх собі неправильно.

Також "Знай.uа" писав, вчені з'ясували, як неандертальці пережили Льодовиковий період.