12 жовтня 2018 року під час чергової археологічної експедиції в США на території музею Маунт-Вернон — помістя першого президента США Джорджа Вашингтона археологи-школярі здійснили сенсаційну знахідку – індіанська кам'яна сокира, чий вік становить близько 6 тисяч років. Про це повідомляється в прес-релізі музею.

Одними з перших оглянули дивовижну знахідку співробітники музею. Таким чином фахівці відзначили, що артефакт, ймовірно, зробив вправний ремісник, так як для виготовлення сокири він використовував досить складну технологію.

Very cool. Now to dig up my backyard.

Geplaatst door Stephen Rezendes op Woensdag 31 oktober 2018

Відзначається, що знахідка була зроблена учнями школи архієпископа Хобана, які прибули на територію перетвореного в музей маєтку в рамках археологічної експедиції. Кам'яну сокиру було знайдено в районі старого кладовища.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як стверджують більшість істориків, на території штату Вірджинія, де розташовується музей-маєток, близько 8,5 тисячі років тому жили індіанці. Приблизно 6 тисяч років тому вони почали займатися сільським господарством і створювати сучасні знаряддя праці. Приблизно в цей час жителі Північної Америки стали вирощувати соняшник; а близько 5,5 тисяч років тому в Центральній Америці одомашнили кукурудзу і боби.

Варто відзначити, що в середині XIX століття маєток у сім'ї Вашингтонів викупила Жіноча асоціація Маунт-Вернон і перетворила його в музей. З 1987 року в маєтку проводилися археологічні роботи, під час яких дослідники виявили більше ста примітних місць розкопок та близько 50 тисяч артефактів, зроблених індіанцями.

Нагадаємо, в ході розкопок у Мексиці археологи виявили загадкове поховання, яке належало древнім майя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчений Шеннон Ташингем з Вашингтонського університету зі своїми колегами проаналізував 12 фрагментів курильних трубок, знайдених при розкопках у чотирьох різних місцях в штаті Вашингтон на північному заході США, де історично жили племена мисливців-збирачів Не-Персі.

Також "Знай.uа" писав, на розкопках в Пологах групі археологів із Запоріжжя вдалося знайти щось сенсаційне. Вони розрили два кургани, в яких таїлися десять поховань різних часів і культур.