Френк Баклі, безробітний художник з Ірландії, побудував собі в Дубліні будинок за 1 400 000 000 євро. Майже півтора мільярда! Напевно, кожному стало цікаво, де ж бідний художник взяв такі величезні гроші? Відповідь несподівана - в Центральному банку Ірландії. При цьому йому навіть не довелося брати довічний кредит, адже всі ці купюри йшли на утилізацію.

Ідея побудувати будинок з грошей прийшла художнику в голову абсолютно випадково. Він працював над картиною, для якої використав подрібнені грошові купюри (матеріал він взяв на Монетному дворі), як раптом його осяяло! Баклі вирішив зробити собі будинок з грошей, які вже нічого не варті.

Центральний банк Ірландії оцінив ідею художника і виписав спеціальний дозвіл, за яким він міг отримувати утилізовані гроші. З цієї грошової маси Френк почав виготовляти невеликі цеглинки розміром 5 на 15 сантиметрів. І будівництво почалося!

Художник використовував купюри номіналом в 5, 10, 20, 100 і 200 євро. Кожна цеглинка йому обходився приблизно в 50 000 євро.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Поступово Баклі звів затишний будиночок, який складається із спальні, вітальні і ванни. За словами самого будівельника, споруда вийшла надзвичайно теплою, у ній навіть взимку не потрібно ковдру.

Свою будову Френк назвав пам'ятником "Божевілля". Справа в тому, що його будинок знаходиться в діловому центрі Дубліна. Ще кілька років тому тут будувалися численні офіси, більшість з яких пустують – країну охопила криза. Люди вкладали мільярди в будівництво, але залишилися ні з чим.

"Я хотів зробити хоч щось толкове з нічого"- гірко жартує Френк.

Нагадаємо 4 найкращі додатки для планування дозвілля в подорожі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", існує 8 оригінальних способів заховати гроші в подорожі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що збіднілим росіянам доводиться зимувати в автобусах.