Канада та Данія вже багато років воюють за маленький острів Ганса, розташований в Протоці Кеннеді між канадською провінцією Нунавут і Гренландією, яка, як відомо, належить Данії. Острів розміщується точно посередині протоки, через що обидві країни вважають його своїм.

Що найдивніше, його навіть не можна назвати привабливим: територія Ганса 1,3 квадратних кілометра, клімат досить суворий. Воюють країни теж своєрідно. Протистояння Канади і Данії ще називають "війною віскі".

У 1973 році країнам вдалося вирішити питання морських кордонів. Більше 10 років все було мирно і спокійно. В один прекрасний момент данський міністр у справах Гренландії вирішив все зіпсувати. У 1984 році він відправився на безлюдний острів, залишив там пляшку шнапсу і «ввічливе» запрошення: "Ласкаво просимо до Данії!". На що Канада досить оперативно відреагувала, поставивши зі свого боку пляшку віскі і напис: "Ласкаво просимо до Канади!".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

З тих пір ритуал повторюється раз у кілька місяців. Порядок дій такий: зняти прапор конкурента, забрати трофей у вигляді спиртних напоїв, після чого, підняти свій прапор і не забути залишити "частування".

Канада і Данія заявили, що воювати не збираються, хоча в останні роки і говорять про казкові запаси нафти і газу на цих територіях. Це означає, що пляшкою віскі вже не обійтися.

Нещодавно Канада запропонувала розділити острів на дві рівні частини. У даний момент обидві країни вважають, що це буде кращим рішенням цієї, поки ще жартівливої, суперечки.

Нагадаємо, на дні Чорного моря знайшли фантастичний давньогрецький сюрприз.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про легендарних українських вояків, від яких тремтів весь світ.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що антропологи відтворили зовнішність дівчини, що жила 4,5 тисяч років тому.