На півдні Німеччини дослідники виявили унікальний скелет м'ясоїдною риби, , який добре зберігся, яка жила на Землі близько 150 мільйонів років тому. Риба-хижак схожа на сучасну піранью. У неї були гострі, як лезо зуби, якими вона розривала плоть жертви.

Поруч зі скелетом археологи знайшли останки постраждалих від кровожерливої рибки. Про це повідомляє журнал Science.

Древня хижа риба була названа на честь піраньї: її охрестили Piranhamesodon pinnatomus (pinnatomus означає "інструмент, який розрізає плавець").

Варто відзначити, що скам'янілість виявили в 2016 році в тих же родовищ вапняку на півдні Німеччини, де були знайдені останки знаменитого пернатого динозавра Археоптерикса (Archeopteryx).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Імовірно, риба жила в тропічних водах.

У більшості інших риб, які жили там же, де і P. pinnatomus, були такі зуби, якими вони могли подрібнювати їжу, але не кусати її і не рвати на частини: зміст у їх шлунках припускає, що вони харчувалися жорсткою їжею: молюсками і морськими їжаками.

Однак у знайденої маленької хижачки ситуація інша. У неї було кілька видів зубів: попереду – гострі і вигнуті, які риба використовувала для атаки, далі більш дрібні, які різали, подібно ножиць, ще глибше – зовсім маленькі зуби для подрібнення їжі. Пащу хижака була подібна м'ясорубці, яка подрібнює свою жертву до кісток.

Як відзначають автори дослідження, P. pinnatomus є на сьогоднішній день перша лучеперна риба, яка могла відривати плоть від більш великої здобичі. Результати роботи представлені в журналі Current Biology.

Нагадаємо, науковець з Австралії здійснив унікальне відкриття. Так дослідник Ілля Бобровський зміг ідентифікувати останки, знайдені 75 років тому серед скель Білого моря в Росії. Вони належать дикінсонії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — еласмотерії.

Також портал "Знай.uа" писав, у всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивних монстрів, які здаються прибульцями з інших світів.