У столиці кохання, в Парижі "моду" на куртизанок ввів Наполеон III. Такі дами не соромилися свого становища, та із задоволенням користувалися ним.

Багатії домагалися прихильності куртизанок, обсипаючи їх коштовностями, а ті, не соромлячись, блищали в їх суспільстві. Найпам'ятнішим нічним метеликом того часу стала Кора Перл.

Біля її ніг побували найвідоміші і успішні чоловіки, а сама куртизанка епатувала суспільство своєю екстравагантністю.

Повернувшись з монастирської школи у Франції, Емма Крауч не захотіла миритися з нудною буденністю, і, побувши недовгий час повією, вона знайшла собі багатого покровителя.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Цей зв'язок тривав 6 років, поки, на її щастя, її покровитель не помер від серцевого нападу. Тоді Емма Крауч змінила ім'я на Cora Pearl, що означало "незрівнянна перлина", і поїхала підкорювати парижанів.

Так першим коханцем Кори Перл став 25-річний онук французького маршала Віктор Массен. Він обсипав дівчину діамантами, купував їй особняки, давав гроші на казино. Він навіть подарував Корі дорогого скакуна, з якого почалася пристрасть куртизанки до коней.

Дівчина купувала щороку не менше десяти коней.

Кожним образом куртизанка намагалася здивувати публіку. Кора любила експериментувати з кольором волосся, використовувала накладні вії, косметику з частинками перламутру, щоб надати особі мерехтіння.

На шиї у Кори красувався золотий ланцюг з двома медальйонами із зображеннями 12 гербів знатних родин, члени яких стали жертвами хитрої куртизанки.

У 1864 році Перл орендувала розкішний замок у районі Луарі, в якому вона реалізовувала свої найекстравагантніші задумки, розважаючи гостей.
Так одного разу пані повідомила гостям, що їм подадуть м'ясо, яке вони не зможуть з'їсти.

Через деякий час в обідній зал на срібному блюді внесли оголену Кору, посипану лише зеленню петрушки. Щелепи у запрошених буквально лежали на столах.

У 1867 році жінка вирішила спробувати себе на театральних підмостках і виконала роль купідона в опері Оффенбаха "Орфей у пеклі". Її туфлі були розшиті діамантами. В кінці своєї партії Кора настільки високо підняла ноги, що глядачі побачили навіть підошви взуття, також інкрустовані коштовностями.

Але блискуче життя тривало недовго і за славою і визнанням шанувальників прийшло забуття. Епатажна куртизанка померла у злиднях від раку кишечника в 1886 році.

До цього в одній з паризьких газет згадали про неї:

"Кора Перл зачарувала ціле покоління чоловіків. Сьогодні ця, колись блискуча куртизанка, біда, але вона не втратила присутності духу. За останні 15 років буквально кожен з відомих людей провів з Корою хоча б якийсь час".

Нагадаємо, дивовижні факти про велику Мата Харі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Лукреція Борджіа залишилася в історії як живе втілення розбещеності і підступності.

Також портал "Знай.uа" писав, дивовижну історію Туллії д’Арагони некрасивої куртизанки, яка стала філософом і поетесою.