Арабські Емірати – одна з найбагатших держав світу. Цікаво було б дізнатися, як йдуть справи на особистому фронті у еміратських багатіїв і як складаються стосунки чоловіків і жінок до і після шлюбу?

Дошлюбні знайомства

Батьки нареченого відіграють головну роль у виборі нареченої. Саме вони обирають супутницю для свого сина. Жінка має право відмовитися від кандидата в чоловіки, якщо він їй зовсім не по серцю, однак остаточне рішення залишається за сім'єю жениха.

Особливості весілля

Перше, що роблять рідні молодят, так це підписують шлюбний договір. Протягом року після підписання обов'язково повинна бути зіграно весілля. В цей час нареченому дозволяється бачитися з нареченою тільки в присутності її родичів.

В арабських весільних традиціях зберігся традиційний калим. Суми такого "викупу" бувають вкрай космічними, тому мати в родині дівчинку досить вигідно.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Весільна церемонія триває до семи днів. Страви постійно змінюються, показуючи спроможність сім'ї майбутнього чоловіка. Найміцнішим напоєм на святі є кава, так як спиртні напої заборонені мусульманством.

Сімейне життя

Багато хто вважає, що шлюб з представником ОАЕ перетворює жінку на затворницю, але це зовсім не так. Так, вони повинні ховати майже все своє тіло під чорною накидкою, але взагалі, арабські жінки великі модниці: вони годинами гуляють по магазинах, підбираючи вбрання і прикраси.

Розлучення по-арабськи

Тільки чоловік може претендувати на розлучення. Жінці це дозволяється лише в дуже рідкісних випадках. Наприклад - доведена зрада чоловіка. Хоча навряд чи в цьому його можна викрити: у мусульман дозволено багатоженство. Друга вагома причина - недостатнє забезпечення дружини в шлюбі. Чоловік повинен дарувати своїй коханій золото, водити її в ресторани, надати будинок не гірший, ніж у інших дружин.

Багатоженство

За законом чоловік повинен у рівній мірі забезпечувати увагою всіх своїх дружин: розподіляти рівні частки фінансових коштів, будувати однакові вілли, дотримуватися чіткого графіка відвідувань. Якщо дружини незадоволені, винен чоловік. Ймовірно через великі витрати не кожен мусульманин заводить гарем. Багатоженство можуть собі дозволити лише досить забезпечені шейхи.

Нагадаємо, Арабські Емірати здійснять заповітну мрію Маска.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", дорогий хмарочос у Дубаї і красиво горить.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що арабські шейхи в захваті від української техніки.