Не так давно дослідники вразили весь світ новим відкриттям, яке допомогло зрозуміти багато чого стосовно ДНК сучасної людини. Так американські вчені з університету Стенфорд, в результаті масштабних досліджень, з'ясували, що гени, які були придбані сучасними людьми від неандертальців, дали першим захист від вірусів.

Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org, передає Хвиля.

Дане дослідження допомогло зрозуміти, чому ДНК архаїчних людей збереглася в геномі Homo sapiens до наших днів.

На сьогоднішній день відомо, що два відсотки геному європейців і азіатів складається з неандертальської ДНК, що вказує на схрещування між двома видами.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вчені припускають, що перші контакти між ними, ймовірно, відбулися близько ста тисяч років тому, коли Homo sapiens покинули Африку.

До того часу неандертальці жили за межами африканського континенту вже сотні тисяч років, і їх імунітет добре адаптувався до вірусів Європи та Азії.

Американські фахівці проаналізували нуклеотидні послідовності понад 4,5 тисячі людських генів, пов'язаних з захистом проти вірусів, на збіг з фрагментами ДНК неандертальця. Було виявлено 152 ділянки ДНК, які були присутні в геномах обох видів.

Дослідники продемонстрували, що білки, які кодуються успадкованими від неандертальців генами, здатні взаємодіяти з такими РНК-вмісними вірусами, як ВІЛ, віруси грипу А і гепатиту С.

Специфічна ДНК дозволила протистояти інфекційним агентам, коли людина сучасного типу покинула Африку і почала освоювати Євразію.

Нагадаємо, вчені дослідили кілька малюнків і артефактів неандертальців і прийшли до висновку, що, швидше за все, саме вони навчили нас мистецтву.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американський еколог Елліс Сільвер вважає, що люди прилетіли на Землю з космосу. У своїй книзі він наводить докази того, що люди відрізняються від корінних жителів Землі – тварин.

Також "Знай.uа" писав, теоретично, мамонти могли б жити і сьогодні. Вчені довго шукали причини вимирання цих величних створінь і ось, відповідь знайдено.