Днями дослідники розповіли світові нові цікаві археологічні дані. Так в Марокко ще в 2012 році група археологів виявила невідомий артефакт з кістки, вік якого 90 000 років. Вчені працювали над розгадкою стародавньої таємниці і з'ясували дещо цікаве. Наукова стаття про артефакти розміщена в журналі PLoS ONE.

З'ясувалося, що співробітники Національного інституту археології і культурної спадщини Марокко та Університету Оксфорда знайшли кістяний ніж в печері Дар-ес-Солтан 1.

З моменту виявлення, артефакт вивчали 6 років і прийшли до висновку, що він створений з кістки бика. Вік артефакту 90 тисяч років. Його визначили по шару землі, в якому він був виявлений.

Також у експертів є припущення, що зброю створили представники дуже раннього типу людини розумної атерийської культури.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, раніше в глибоких водах Жовтого моря підводним археологам вдалося відшукати китайське військове судно "Цзинюань" (Jingyuan), яке пішло на дно в 1894 році.

Дослідники натрапили на сенсаційну знахідку на глибині 12 метрів. Корпус судна опинився поваленим і зануреним в пісок.

За словами підводних дослідників, на кораблі знаходяться понад 500 артефактів, включаючи керамічні, шкіряні і скляні вироби. Також було виявлено зброю та патрони для револьвера.

"Цзинюань" затонув разом з трьома іншими військовими кораблями. Відомо, що з 270 членів екіпажу врятувалися лише кілька людей. Точне місце аварії було невідомо до цих пір.

Нагадаємо, археологи на території окупованого Кримського півострова виявили унікальну статуетку. Вперше більш ніж 200-річну історію археологічних вишукувань на землях Боспорського царства вдалося знайти настільки добре збереглася виріб з кістки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на заході Індії, в штаті Махараштра, археологам вдалося знайти неймовірні наскальні малюнки, яким вже десятки тисяч років.

Також "Знай.uа" писав, днями стало відомо про нове відкриття норвезьких археологів. Під дерев'яними підлогами стародавніх скандинавських церков було знайдено 100 тисяч середньовічних монет і прикрас, які в різні періоди часу туди потрапили.