У 1974 році світ вчених вразила інформацію про те, що мумія єгипетського фараона Рамзеса II раптом почала розкладатися. Було прийнято термінове рішення перевезти її літаком з Єгипту до Франції для проведення експертизи й реставрації.

Про це написав у своєму Facebook користувач Dmitry Bulatov.

Так як за законами Франції, будь-яка персона (жива чи мертва), що в'їжджає на територію країни, зобов'язана мати посвідчення особи, мумії оформили сучасний єгипетський паспорт.

У графі “рід занять” написали “цар (помер)”.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В аеропорту Парижа мумію зустріли з усіма військовими почестями, належними при візиті глави держави.

Після прибуття в паризький Інститут Людини, померлому фараонові в 1975 році було проведено унікальну операцію по загальній консервації. Після стабілізації стану високошляхетна особа відбула на батьківщину.

Нагадаємо, в районі першої столиці об'єднаного Єгипту Мемфіса в ході трудомістких розкопок археологи виявили руїни стародавнього житлового будинку. Про це повідомило міністерство по справах старожитностей країни. Відкриття належить єгипетської археологічної місії, яка проводить дослідження в районі населеного пункту Міт-Рихана. Передає Associated Press.

Так вчені відзначають, що у виявленому найдавнішому будівлі дуже добре зберігся фундамент, що дає уявлення його площі і приміщеннях.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", біля села Лишт, яке знаходиться в південній частині столиці Єгипту Каїрі, групи фахівців з університету штату Алабама (США) знайшли стародавнє кладовище. Вік місця, в якому багато століть тому ховали єгиптян, дорівнює приблизно 4 тисячам років.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що чергове знакове відкриття зробила єгипетська археологічна місія. Дослідники працювали над трудомістким проектом щодо зниження рівня ґрунтових вод у храмі, який розташовується недалеко від Асуана і тут, у ході робіт біля храму Ком-Омбо був знайдений новий Сфінкс.