Час впливає не тільки на наше тіло, але і на наше життя. Навколишнє середовище змінюється, тому тіло людини постійно повинно підлаштовуватися під нього. У той же час, деякі функції, які раніше допомагали вижити, тілу більше виконувати не потрібно. Так які ж сліди залишилися у нас від далеких прадідів?

М'яз долоні

Покладіть руку вгору долонею і зімкніть 2 пальця – мізинець і великий. Бачите зв'язку? Вона допомагала нашим предкам стрибати по деревах і випускати кігті. У багатьох людей, її вже давно немає за непотрібністю.

Гусяча шкіра

Коли нам холодно або страшно, по тілу пробігають так звані мурашки. Під час низьких температур вони підтримують організм, зберігаючи для нас тепло. Якщо ж поряд з людиною знаходиться якась загроза, то волоски на тілі піднімаються, ніби показуючи бойовий настрій. Таку реакцію ви, швидше за все, помічали у тварин.

Півмісяцева складка

Ця складка залишилася від кліпаючої перетинки, яка допомагала зберігати очі зволоженими і захищала їх. Така перетинка є у птахів, риб і рептилій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

М'язи вух

Не дивуйтеся, наші давні предки дійсно вміли ворушити вухами. Завдяки такій здатності вони могли вчасно почути наближення хижака, ворога або здобичі. На жаль, більшість сучасних людей такого не вміють.

Зуб мудрості

Ці зуби допомагали нашим далеким родичам розривати шматки твердого м'яса, зірваного з кістки. Ми не харчуємося такою їжею, тому зуби мудрості вже не потрібні.

Нагадаємо, вчені дослідили кілька малюнків і артефактів неандертальців і прийшли до висновку, що, швидше за все, саме вони навчили нас мистецтву.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у селищі Мирне Соснівського району палеонтологи досліджували ділянку землі і виявили унікальні останки стародавніх тварин.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що вчені розкрили нову таємницю предків людини.