В Абу-Дабі археологи виявили руїни мечеті, якій, за попередніми підрахунками, близько тисячі років.

Як передає телеканал Al Arabiya, цікава і важлива з точки зору історії розвитку ісламу знахідка була зроблена в районі міста Ель-Айн, розташованого в 150 км на схід від столиці країни.

Варто відзначити, що мечеть і фаладжи побудували з обпаленої цегли, щоб забезпечити довговічність будівель. Вік руїн храму – більше тисячі років.

Саме цей період позначений швидким поширенням тоді ще молодої релігії, що призвела до великих змін на всій нинішній території аравійської держави і встановила нову систему цінностей і переконань, які визначили майбутнє цього регіону на наступні століття.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Визначити характер споруди, а саме довести, що вона служила храмом, допомогла пара міхраб – ніша, орієнтована на Каабу, мусульманську святиню в Мецці.

Серед руїн будівлі були знайдені фрагменти горщиків, які, ймовірно, використовувалися для обмивання та інших ритуальних цілей. Знахідки датуються 9-м і 10-м століттями.

Також поруч знайдені руїни ще кілька будівель та іригаційні канали, які, як вважають вчені, відносяться до того ж періоду, що і головне місце, яке служило відправленням культу споруди.

Всі вони розташовувалися всередині стояли тут колись невеликі фортеці, які були побудовані в епоху так званого Золотого століття ісламу (з середини VIII до середини XIII ст.) при Аббасидському халіфаті.

"Нові відкриття в Ель-Айні демонструють багатство історії регіону і потребують подальшого вивчення та аналізу, щоб розширити наші знання про його минуле, - говорить глава Департаменту культури і туризму Абу-Дабі Халіфа Мухаммед аль-Мубарак.

"Виявлення мечеті періоду Аббасидів є свідченням глибинного впливу ісламу в регіоні, незважаючи на його значну віддаленість від місця, де він вперше з'явився", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, під час розкопок архіепіскопського замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Китаї знайшли останки стародавнього динозавра.

"Знай.uа" писав, на південному заході Нідерландів археологи знайшли бронзову чашу для вмивання.