Багато українців задаються питанням тривалого зберігання картоплі, але вже існує дієві методи, та хитроші аграріїв котрі можуть зберегти урожай.

Як повідомляє Ukr.Media, існують маленькі хитрощі, які допоможуть зберегти ваш урожай картоплі в найкращому стані до наступного літа.

Людина, яка тримає картоплю в руках. Фото: shatterstock
Людина, яка тримає картоплю в руках. Фото: shatterstock

Звичайно, ніякі хитрощі не допоможуть, якщо не дотримуватися основних умов зберігання. Тільки дотримуючись усіх порад, можна досягти найкращих результатів. Щоб запобігти проростанню картоплі, зберігайте її в прохолодному сухому приміщенні (льох, підвал). Уникайте сонячного світла та джерел тепла. Крім того, можна скористатися трюком, який використовували в старих селах. Деякі дачники досі використовують їх. Вони використовують каштани або жолуді разом з картоплею прямо в мішку, сітці або контейнері. Цей метод зовсім не дорогий і допомагає затримати проростання бульб.

Але також існує і інший спосіб довгого зберігання картоплі. Картоплю варто збирати і одразу перекладати шарами з буряком. Наприклад, спочатку кладуть буряк, потім картоплю. Це потрібно для того, щоб поглинав усю зайву воду, адже це одна із здатностей бкряка. Саме це і покращює консервацію.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Людина, яка працює на городі. Фото: youtube
Людина, яка працює на городі. Фото: youtube

В результаті виходить гармонійна комбінація, яка довше зберігає товарний вигляд врожаю. Використовуйте ці методи і ваш врожай зможе пролежати аж до літа.

Нагадаємо, в Україні з'явилася нова державна допомога для аграріїв.

Помідори скоро стануть недосяжними по ціні для більшості українців.

Як повідоляли раніше, у який період найкраще запастися картоплею, експерти передбачають.