Біль у горлі - один із найпоширеніших і найнеприємніших симптомів. Фахівці назвали кілька варіантів чаю, який допоможе втихомирити болючі відчуття.

Восени переважає волога та холодна погода, тому кількість застуд зростає у геометричній прогресії. Боротися з болем у горлі можна не лише аптечними, а й натуральними засобами, зокрема чаєм.

Біль в горлі. Фото: скрін youtube
Біль в горлі. Фото: скрін youtube

Ромашковий чай

Цей популярний чай буває дуже корисним, коли мучить біль у горлі чи неприємний кашель. Чашка теплого чаю допоможе приглушити біль і розслабитися. Крім того, ромашка містить антиоксиданти, які допомагають організму боротися з інфекцією.

Чай з листя алтею

Це м'який чай із рослини алтею, в корені якого міститься речовина, що допомагає заспокоїти біль у горлі. Експерти зазначають, що такий напій також має протизапальний ефект.

Популярні новини зараз
Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Кому з пенсіонерів виплатять щонайменше 8000 грн Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Імбирний чай

Корінь імбиру містить ряд сполук, які мають протизапальну дію. Отже, імбирний чай може бути натуральним засобом боротьби з болем у горлі. У такий напій можна додати мед та корицю, щоб збалансувати смак і зробити його приємнішим.

Чай з куркумою

Гуртка такого чаю допоможе заспокоїти горло і позитивно вплине на імунну систему. Крім того, куркума має противірусні, антибактеріальні та протизапальні властивості.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

М'ятний чай

М'ятний чай містить з'єднання під назвою ментол, яке має протизапальні властивості і допомагає заспокоїти біль у горлі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дивно, але факт: вечірня кава може позбавити безсоння.

Також наш портал інформував, краще за будь-яке снодійне: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.

Крім того, ми писали, знімає тривогу та пом'якшує деменцію: потужні ефекти напоїв з меліси, про які мало хто знає.