Коли весь урожай із городу зібрано, залишається питання лише з його зберіганням. Дуже важливо вибрати відповідне місце та умови, щоб овочі вижили до початку зими.

Так, викопувати цибулю з грядок краще в суху погоду, при цьому за 10 днів до цього припинити її поливати, щоб вона не згнила.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Однак якщо йдуть регулярні дощі, овочі потрібно зібрати якнайшвидше. Так, цибулю після викопування потрібно залишити приблизно на три тижні в місці, що провітрюється, щоб він висох.

Найчастіше цибулю на зберігання залишають у льоху, але не у всіх вона є, тому потрібно пошукати інший варіант. Наприклад, комору, де буде сухо та темно. Підходять дерев'яні ящики або пластмасові з отворами, які добре вентилюватимуться з усіх боків.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

Картон і поліпропіленові сітки теж підходять, але потрібно дотримуватись правил вентиляції. А ось у мішках або пакетах цибулю точно не можна залишати, так вона почне псуватися.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Крім обрізання цибулі, є ще варіант із плетінням у кіски. У такому разі бадилля з головкою овоча залишають, а прибирають лише зайві листочки. Зі стебла плетемо кіски, а потім підвішуємо їх ближче до стелі.

Нагадаємо, що полювання почалося: де шукати гриби та як їх правильно везти додому, основні правила.

Раніше ми повідомляли, що грядки не повинні порожні: що можна посадити на городі в серпні, щоб отримати другий урожай.

Також стало відомо, що треба садити після огірків: важливі правила для городників.